Vanaf februari 2022 zijn wij de trotse adoptieouders van de Manoel, de kleine grijze katachtigen van Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo.


Deze kleine, grijze katachtigen leven op steppes en woestijnen, van rotsachtige plateaus en boomloze berghellingen, soms wel tot op een hoogte van 4800 meter, maar ook langs stenige rivierbeddingen (voornamelijk Mongolië). Ze verschuilen zich graag onder stenen en rotsspleten. De vacht is grijs van kleur en dikker en langer dan bij welke kleine kat dan ook. Met name de ondervacht is extreem dicht. Zelfs de staart is, zowel boven als onder, van nog een extra dikke laag voorzien. Dit alles als aanpassing aan het zeer koude bergklimaat op de grote hoogte. Deze kat heeft een gedrongen lichaamsbouw en de haast sluipende lichaamsbeweging geeft de indruk alsof de Manoel altijd laag over de grond glijdt.

manoel 2


De kop is breed en de grote ogen, met ronde pupillen, en kijken als uilen- of apenogen naar voren. De oorschelpen zijn klein, afgerond en staan ver opzij. Ze voeden zich voornamelijk met knaagdieren, bodemvogels en fluithazen. Ze worden 50-65 cm lang met een staart van 21-31 cm en een gewicht van 2,5-5 kg. Er werd genadeloos op hem gejaagd vanwege zijn mooie pels en werd ernstig bedreigd, maar gelukkig is het inmiddels een beschermd dier. .. Door zijn compacte bouw ziet hij er fluffy uit maar het karakter van deze kleine kat is WILD en VURIG! Wij vinden het geweldig dat we deze mooie dieren kunnen steunen en steken graag onze poot uit om op deze wijze te sponsoren.

Verbind uw organisatie ook aan een bijzondere diersoort of plant die past bij uw missie en visie en adopteer een dier, plant of stukje van de natuur in Diergaarde Blijdorp.
Met uw steun draagt u bij aan het welzijn van de dieren én aan natuurbehoudsprojecten voor het beschermen van hun natuurlijke omgeving. Door uw adoptie kunnen ze bovendien zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met bijzondere dieren en planten.

We steken graag een pootje uit voor Blijdorp en hun vele bewoners, kijk ook eens naar de mogelijkheden om hen te steunen: Steun Blijdorp

Benieuwd naar wat wij nog meer doen? Bekijk onze MVO pagina!

 

ebook

Download e-book

Lorem ipsum dolor sit amet veldia autem soleat nis debet fastidi.