De energietransitie is momenteel in volle gang. Vanuit Logic Vision houden wij dit natuurlijk scherp in de gaten. We zijn al erg lang actief in de energiemarkt, hebben rijke functionaliteit ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen in hun business en willen dat ook in een veranderende markt blijven doen.


De vraag die wij onszelf dus dagelijks stellen is; Zijn we nog bij en wat kunnen we toevoegen om het leven van onze gebruikers verder te veraangenamen?
Eerst maar eens een blik werpen op de veranderingen die gaande zijn. Verduurzaming is duidelijk de basis maar welke consequenties heeft dat voor de processen?

Emissieverlaging
Het is inmiddels zelfs de grootste criticasters duidelijk dat we de wereld terug slingeren naar het Carboon als we de emissie van broeikasgassen niet verlagen. Persoonlijk zou ik graag eens een libelle met een spanwijdte van 70 cm zien overvliegen zoals dat in het Carboon gebruikelijk was. Maar gebeurt er niets dan kan het oer-Nederlandse gezegde “naar de haaien gaan” door stijging van de zeespiegel wel eens erg reëel worden.
Maatregelen zoals de IMO 2020 regulering om minder uitstoot van zwaveloxide af te dwingen geven een impuls om die veranderingen in gang te zetten.
We zien dat onder andere de scheepvaart moet overschakelen op andere brandstoffen. Op korte termijn gaat het om het plaatsen van scrubbers of een verschuiving naar andere fossiele brandstoffen. De kortste klap wordt hier gemaakt met VLSFO en LNG.
Maar daar waar nieuwe schepen in de vaart worden gebracht wordt elektriciteit (voor ferries), waterstof (waarschijnlijk in de vorm van methanol of ammoniak) de oplossing. Bij duurzame opwekking van de stroom die voor de productie ervan nodig is heb je dan een klimaatneutraal alternatief voor fossiele brandstof.

softwareoplossing..ERP.voor.energiebedrijvenElectriciteit en LNG zijn belangrijk in de energietransitie

 

Wat betekent dit voor FuelVision gebruikers?
In mijn inleiding gaf ik aan dat wij onszelf afvragen wat dit voor onze klanten betekent en of die over een jaar nog steeds gelukkig zullen zijn met onze oplossing.
Wij hebben veel FuelVision gebruikers die onze software inzetten om te bunkeren. Voorlopig is de conclusie dat ook de duurzame brandstoffen nog steeds gewoon brandstoffen zijn. Dat vraagt dus geen directe aanpassing van onze oplossing.
Wel voorzien we dat in de periode richting verduurzaming de handel in emissierechten belangrijk zal zijn. Niet iedereen zal CO2 uitstoot kunnen verminderen in de mate die gevraagd wordt en anderen zullen het bovengemiddeld beter doen. Daarom zal in de volgende release van ons product functionaliteit worden opgeleverd om daar op een efficiënte manier mee om te gaan.

Wij kunnen het aan!
Onze bestaande en toekomstige klanten mogen ervan uit gaan dat wij alles op alles zetten om te innoveren en bij te blijven. Meer weten of wil je met ons meedenken? Laat het mij weten! Ik ben graag bereid kennis te maken, onze oplossingen toe te lichten en verder van gedachten te wisselen over de toekomst van de energiemarkt.

 

ebook

Download e-book

Lorem ipsum dolor sit amet veldia autem soleat nis debet fastidi.