Het jaarlijkse Microsoft Inspire evenement, waarbij Microsoft haar laatste ontwikkelingen en plannen presenteert, vond dit jaar (net als in 2018) plaats in Las Vegas. Ook Logic Vision was aanwezig.

 

Microsoft

De belangrijkste ontwikkelingen hebben te maken met Mixed of Virtual Reality oplossingen. Zo presenteerde Microsoft een Mixed Reality Minecraft spel waarbij echte mensen elkaar via hun mobiele telefoon kunnen zien en met elkaar kunnen spelen in een virtueel Minecraft Earth landschap.

Mixed Reality Minecraft
Mixed Reality in Minecraft

 

Ook de ontwikkelingen op het vlak van AI (Artifical Intelligence) gaan snel. Waar op dit moment in Dynamics 365 BC al verwachtingen berekend kunnen worden ten aanzien van betalingsgedrag van klanten zal dit in komende versies op allerlei gebieden uitgebreid worden. Uiteraard geeft Microsoft aan dat er voldoende aandacht is voor privacy aspecten.

Microsoft Teams is het snelst groeiende product en ook daar vinden we mixed reality ontwikkelingen terug. Het is nu mogelijk om een presentatie in het Engels te geven en tegelijkertijd een hologram van de spreker te tonen, die de presentatie in een andere taal doet.

hologram van de spreker
Science fiction? Nee, gewoon nu al beschikbaar!

 

Dynamics 365 (Business Central)

Vanuit LogicVision hebben we uiteraard extra belangstelling voor de ontwikkeling in en rondom Dynamics 365 BC. Goed om te constateren dat de focus vanuit Microsoft ook op BC blijft: in oktober 2019 tijdens de EMEA zal meer informatie beschikbaar komen over bijvoorbeeld de landenfunctionaliteit (extensies). De consultant examens krijgen begin 2020 een herintroductie en zullen meer aansluiten bij de praktijk, ze (in tegenstelling tot het verleden) ook echt iets gaan betekenen. Belangrijkste ontwikkelingen betreffen de steeds toenemende integratie mogelijkheden tussen Dynamics 365 BC en de 365 suite (Flow, Outlook, Excel, PowerApps, Power BI). De ontwikkelingen hier zijn echt inspirerend, waarbij Microsoft de term Citizen Developer introduceert. Een gebruiker zal zonder code te schrijven zelf een PowerApp kunnen maken die communiceert met Business Central en onderdeel is van een workflow. Science fiction? Nee, gewoon nu al beschikbaar!

Belangrijk is dat Dynamics 365 BC het enige ERP pakket is (ook binnen Microsoft) met een fantastische Outlook integratie: gebruikers kunnen vanuit een mail in outlook werken in Dynamics 365 BC, waarbij via tekstherkenning direct de juiste gegevens getoond worden en zelfs offertes gemaakt kunnen worden zonder teksten over te typen of klanten te hoeven opzoeken!

Een nieuwe ontwikkeling is de integratie van Microsoft Visio en Microsoft Flow. Nog dit jaar wordt het mogelijk om in Excel een aantal stappen te definiëren, deze om te zetten naar een Microsoft Visio visuele werkstroom, deze vervolgens om te zetten naar een Microsoft Flow en daarbinnen integraties met bijvoorbeeld Dynamics 365 BC te realiseren. Wijzigingen in Excel en/of Visio en/of Flow worden dan door de hele keten doorgezet. Daarmee wordt het visualiseren van werkprocessen en het praktisch inrichten van een werkstroom aan elkaar gekoppeld.

ebook

Download e-book

Lorem ipsum dolor sit amet veldia autem soleat nis debet fastidi.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan