De maritieme sector is niet alleen een uitdagende wereld voor hen die zelf varen of voor degenen die fysiek op het water betrokken zijn bij scheepsbouw. Wat te denken van de IT-specialisten die de automatisering van werven, sleepbedrijven, toeleveranciers en dienstverleners perfectioneren? Dat is wat wij doen en zijn altijd op zoek naar slimme software Developers en betrokken Consultants.


Een interview in CARRIERE MGZN met collega’s Renzo Poppeliers, Senior Consultant en Claudia Lemmens, HR-adviseur bij Logic Vison. Ze vertellen over de mogelijkheden die er ook zijn na het volgen van Maritiem gerelateerde opleidingen en hoe het werken is bij een IT bedrijf als Logic Vision.

LV bruin cafe

 

Over Logic Vision

De innovatieve oplossingen van Logic Vision zorgen ervoor dat maritieme bedrijven (maar ook in Olie & Gas, Productie en Handel worden systemen van Logic Vision gebruikt) efficiënter kunnen werken. Met de complete software-oplossingen van Logic Vision kunnen deze bedrijven de beste kwaliteit leveren tegen de afgesproken kosten en binnen de toegezegde doorlooptijd.

Dankzij brancheoplossingen als ShipVision 365 en TugVision 365 (respectievelijk voor de maritieme maakindustrie en de sleepvaart), gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central, is Logic Vision een gevestigde naam in maritiem Nederland. Een alom gewaardeerde partner die thuis is op het water, die het jargon van de scheepvaart kent en weet hoe een schip in elkaar steekt.


Het water

Renzo Poppeliers, senior consultant, heeft zelf een scheepsbouwkundige opleiding gevolgd en kwam dus zeer goed beslagen binnen bij Logic Vision. Zó’n gespecialiseerde achtergrond is voor nieuwe consultants en software developers geen must. ‘We hebben wel meerdere collega’s die een eigen boot hebben’, vertellen hij en HR-adviseur Claudia Lemmens. ‘Die affiniteit met het water is natuurlijk meegenomen. Maar de meeste kennis van de branche doe je op in de praktijk.’

‘Als je hier begint als junior consultant draai je eerst mee met een senior en volg je gerichte opleidingen’, zegt Claudia Lemmens. ‘Samen kijken we in welke branche je je het meeste thuis voelt, waar je interesse ligt.’ Renzo Poppeliers was zelf ook in het begin consultant in de sector Olie & Gas, maar is tegenwoordig dus actief in de maritieme branche. En met veel plezier: ‘Ik zit regelmatig bij klanten op locatie en daar kijk je altijd prachtig over het water uit. Dat trekt mij heel erg aan. Het verveelt nooit.’

Het Logic Vision gevoel

Logic Vision vierde in 2019 het twintigjarig bestaan. Het is een groeiend bedrijf met ongeveer vijfenveertig medewerkers. ‘Een mooi MKB-bedrijf, met veel persoonlijk contact tussen de collega’s onderling’, zo typeert Claudia Lemmens haar werkgever trots. ‘Hardinxveld-Giessendam ligt tegen de Rotterdamse regio aan. Hier hangt diezelfde no-nonsense werkmentaliteit. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook genoeg ruimte voor plezier met elkaar.’

Samen maken de medewerkers de secundaire arbeidsvoorwaarden tot memorabele happenings. Het Kerstdiner vindt elk jaar plaats in een sterrenrestaurant, de personeelsuitjes zijn enerverende weekendjes weg, er worden gezamenlijke barbecues gehouden in de zomer, Sinterklaas wordt gevierd met het bedrijf en ook de vrijdagmiddagborrel is bij Logic Vision een begrip. De werkweek wordt steevast met elkaar afgesloten in het eigen bruine café in het kantoor aan de Hakgriend, met een lekker hapje en drankje erbij. De medewerkers zijn méér dan collega’s van elkaar. Het verloop onder het personeel is dan ook niet groot bij Logic Vision, wat alles zegt over de sfeer.

Werken bij Logic Vision

De consultants van Logic Vision zitten naast de klant en denken mee over slimme oplossingen voor de bedrijfsprocessen van de gebruiker. Deze ideeën worden vervolgens door de developers vertaald naar de software waarop de bedrijven van de klanten draaien.

Jong talent - zowel aan de kant van de consultants als bij de softwareontwikkelaars - wordt bij Logic Vision met open armen ontvangen. Binnen een mooie, professionele organisatie zijn er volop ontwikkelingskansen. Nieuwe medewerkers hebben een coach aan hun zijde, maandelijks wordt samen met deze coach en leidinggevende de voortgang besproken daarnaast zijn er ook voldoende mogelijkheden voor het volgen van opleidingen in verschillende richtingen.

‘Je krijgt hier veel vrijheid’, stelt Renzo Poppeliers. ‘Dus neem vooral zelf initiatief in wat je wil doen en leren. Als je daarin mondig genoeg bent voel je je heel snel thuis bij Logic Vision.’ 

 

Werken bij Logic Vision

ebook

Download e-book

Lorem ipsum dolor sit amet veldia autem soleat nis debet fastidi.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan