Er is deze maand een mooi artikel verschenen in Maritiem Courant over LV Maritime 365 met als basis Microsoft Dynamics Business Central en het inzetten van Power Apps voor het optimaliseren van maritieme werkprocessen.

Modulair
“De opbouw is modulair en laat zich eenvoudig uitbreiden met programma’s van andere Microsoft Partners, zoals Power Apps (zie kader) een webshop, Netronic (visuele planning) , autorisaties, het verwerken van bonnetjes of Power BI. Je kunt er dus extra functionaliteiten aan koppelen en zo ontstaat er een ongekend scala aan mogelijkheden.”
Dat LV Maritime 365 verdraaid handig is voor een efficiënte bedrijfsvoering en de mogelijkheid biedt om op elk gewenst moment de meest actuele data real time te bekijken, hebben de vele maritieme klanten de afgelopen jaren wel gemerkt. De vele positieve reacties zeggen genoeg. “Zo’n ERP (Enterprise Resouce Planning) systeem maakt de bedrijfsprocessen inzichtelijk en legt verbindingen waardoor het veel tijd bespaart, menselijke fouten voorkomt en het management de gelegenheid biedt adequaat te handelen op basis van betrouwbare gegevens.”

Met Microsoft Dynamics Business Central Cloud is Microsoft Dynamics 365 Business Central ook toegankelijk gemaakt voor bedrijven die zichzelf als te klein beschouwen voor een ERP-systeem. De software is geheel online toegankelijk en kan het sneller in gebruik genomen worden. Als klanten via Logic Vision kiezen voor de standaardimplementatie van Business Central Cloud neemt Logic Vision de implementatiekosten voor eigen rekening. De gebruiker betaalt dan alleen een vast bedrag per maand.

Power Apps voor optimalisering maritieme werkprocessen
Logic Vision zet ook Power Apps in voor het optimaliseren van bedrijfs- en werkprocessen. Hiermee is het mogelijk zakelijke apps te bouwen die gebruiksvriendelijk en flexibel zijn. Ze versoepelen de werkprocessen van maritieme bedrijven. Power Apps zijn makkelijk te bouwen. Kies de onderdelen uit die nodig zijn voor de specifieke werkprocessen en bouw daarmee zelf de app op. De apps zijn overal te gebruiken, zowel vanuit een webportal als mobiel. Urenregistratie, agendaplanner, to-do-lists, klantenportals, alles wat nodig is kan erin. Maar voor een individuele medewerker is het bijvoorbeeld ook mogelijk om er alleen een urenregistratie in bij te houden en die te koppelen aan een Excel-bestand. Het grote voordeel is dat Power Apps onderdeel is van het Microsoft Power Platform waarin ook apps als Office en Outlook zijn geïntegreerd.

Gebruiksvriendelijk
Het is mogelijk de Power App zelf te bouwen, of dat uit te besteden aan Logic Vision dan wel te kiezen voor een al door Logic Vision gebouwde standaardapp. Vanuit de maritieme roots heeft Logic Vision met Power Apps een app ontwikkeld die speciaal is afgestemd op de wensen van maritieme klanten, met een servicemodule voor de monteur. Die kan zien welk werk er is te verrichten, ziet precies wat er moet gebeuren en geeft daarna aan hoelang het werk heeft geduurd en welke materialen zijn gebruikt. De klant kan in de app akkoord geven en daarmee kan de backoffice de opdrachten meteen afronden.

Vuurtoren
Wat doet die vuurtoren in het logo? Heel eenvoudig. Oprichter en eigenaar Maarten Speet vindt dat organisaties blind moeten kunnen varen op hun automatiseerder. Een stabiele en betrouwbare partner. Een baken, een kompas dat richting geeft en de plaats op zee bepaalt. Een vuurtoren wordt ook wel pijler genoemd en dat is precies wat Logic Vision wil zijn. Een baken en een betrouwbare pijler. Maarten Speet koos specifiek voor de 55 meter hoge vuurtoren van Ameland uit 1880. Saillant detail is dat Maarten er pas later achter kwam dat zijn opa als architect betrokken was bij de bouw van deze vuurtoren. Toeval?

 

 

ebook

Download e-book

Lorem ipsum dolor sit amet veldia autem soleat nis debet fastidi.