Gezellig, gemoedelijk, genieten: klantendag Logic Vision.

Zonnig, onbewolkt en warm met een stevig briesje. Na weken van regen laat het weer zich van zijn beste kant zien. Ideaal voor de klantendag van Logic Vision op donderdag 6 juni: een dag varen op open zee. En met wat voor een schip! De grootste driemastschoener van de Benelux, de Eendracht. Al van een afstand zijn de drie masten van het majestueuze schip boven de gebouwen in de haven van Scheveningen te zien. Het schip van 60 meter lang, 13 meter breed en 5 meter diep biedt ruimte voor maar liefst 100 man. Naast dagverhuur vaart het schip regelmatig naar de Caribbean voor meerdaagse trips.

 

 

Zeilen hijsen

Vandaag zijn er veertig mensen te gast van allerlei bedrijven: Primagaz, AWL, Salland Olie, KOTUG, Machinefabriek Bolier, Veth Propulsion, Handelsonderneming van Krimpen en nog veel meer. Om elf uur klimmen de gasten aan boord. En na een uitgebreide lunch en onder het genot van een heerlijk sprankelende prosecco vertrekken we naar open zee. Tijd om de handen uit de mouwen te steken: met vereende kracht hijsen we de zeilen. Alle zeilen kunnen ‘gezet’ worden: onder andere de gaffeltopzeilen, schoenerzeilen en de binnenkluiver. De wind rukt en trekt, tot de zeilen strak staan en het schip wegspurt.

Bar is open

Terwijl de witte koppen op zee verschijnen (voor kenners: het is dan zeker windkracht vijf), genieten de gasten van het uitzonderlijke uitzicht: het Kurhaus, maar dan gezien vanaf zee. En als je de betonnen flats rondom het Kurhaus even wegdenkt, kun je je het uitzicht van de vissers in de negentiende eeuw goed voorstellen. Er wordt gekletst, kennisgemaakt en gelachen. En natuurlijk bier en mooie wijnen gedronken (goedgekeurd door wijnexpert en General Manager van Logic Vision, Maarten Speet). De bar op de achtersteven is open.

Land in zicht

Zo ver het oog reikt, is zee te zien. Met in de verte een schim van een booreiland of een ander schip. Tijd om overstag te gaan. Even later zien we de kustlijn verschijnen en is het land weer in zicht. We ‘grabbelen’ het schoenerzeil (van 200 vierkante meter!) en doeken deze op de giek. We ‘vieren’ de piekenval, klauwval en gaffel-controlelijn en ‘trekken’ de smeerrepen en de gaffeltopzeilschoot aan. Na dit ‘strijken’ van de zeilen, glijdt de Eendracht stilletjes de Scheveningse Haven weer in. De barbecue staat op de achtersteven en de hapjes komen uit de koeling. Lekker eten, drinken, aangenaam gezelschap en een heerlijk zonnetje, wat wil een mens nog meer? De klantendag past helemaal bij Logic Vision: hard werken, gezellig, gemoedelijk en gewoon genieten.