Tocht voor Nautischfonds KankerpatiŽnten Nederland op zeilschip Eendracht

Mensen die getroffen zijn door kanker en hun naasten een kostelijk ťn kosteloos uitje op het water aanbieden. Dat is het doel van het in 2012 opgerichte stichting Nautischfonds KankerpatiŽnten Nederland (NKN)

Onder het motto ‘Varen voor elkaar’ doen door het hele land heen schippers van zeil- en motorboten belangeloos mee om mensen in deze lastige fase in hun leven een paar onbekommerde uurtjes te bezorgen.

Het Nautischfonds is opgericht door Robert Rust en Lieke Idsinga die zelf watersporters zijn en in eigen omgeving te maken kregen met kanker. Al varend bedachten zij dat het mooi zou zijn om mensen die met deze ziekte leven, mee te nemen op hun boot, om hen zo een leuke ontspannende dag aan te bieden. In jachthavens om zich heen kijkend, bedachten zij dat de aanpak grootschaliger zou kunnen en zo is het Nautischfonds geboren.

2013 was het eerste NKN-ZomerVaarseizoen en hebben Rust en Idsinga op verschillende plekken in Nederland haventeams opgericht met hartverwarmende enthousiaste vrijwilligers die hun boot en vrije tijd aanbieden. Havenmeesters, beroepsvaarders, particulieren met een boot, watersportverenigingen, bedrijven et cetera hebben het Nautischfonds reeds hulp geboden.

Logic Vision is sponsor van Zeilschip Eendracht en heeft dit jaar een vaartocht aan het Nautischfonds geschonken. Individuele personen en gezinnen kunnen 10 september even uit de ziekenhuiscarrousel stappen en genieten van het varen in de Rotterdamse haven op Nederlands grootste driemastschoener.

Meer informatie over het Nautischfonds: www.nautischfonds.nl
Meer informatie over de Eendracht: www.eendracht.nl