TugVision Live bij Port Towage Amsterdam

Port Towage Amsterdam is live met TugVision, Logic Vision’s oplossing voor dé Towage & Salvage industrie op basis van Microsoft Dynamics NAV.

Na een implementatietijd van ongeveer 3 maanden wordt TugVision, fase 1, ingezet voor alles van verkoop tot facturatie. Door de naadloze integratie met de dispatching en de registratie van sleepgegevens aan boord van de vloot is een aanzienlijke optimalisatie van de bedrijfsvoering gerealiseerd. De bemanning heeft real-time inzicht in de uit te voeren jobs en dankzij de eenvoudige tijdsregistratie mogelijkheden worden de uitgevoerde jobs snel omgezet naar de afdeling facturatie. De komende tijd zullen de consultants van Logic Vision samen met de key-users van PTA werken aan de afronding van fase 2 waarmee het gehele traject tot een succesvol einde zal komen.

De heer Van der Schaaf, Operations Manager van PTA, prijst TugVision om de simpele en gebruiksvriendelijke ervaring. De snelheid waarmee een noodzakelijke administratieve handeling aan boord wordt ingevoerd zorgt voor enthousiaste reacties. Inmiddels werken de medewerkers, zowel aan boord als aan de wal, al meer dan een maand met TugVision en zijn de reacties vanuit de gehele organisatie positief. Deze fijne ervaringen, zowel tijdens het project als in het gebruik van de oplossing, scheppen hoge verwachtingen voor de volledige afronding van fase 1 & 2. Na afronding zal o.a. het management verbeterd inzicht hebben in de volledige operations & logistieke processen.

TugVision is een standaard oplossing voor Towage & Salvage organisaties die naast de bovengenoemde processen ook functies bevat voor QHSE management, gepland onderhoud en crew planning. Tijdens het selectieproces heeft TugVision het moeten opnemen tegen de software-oplossing Helm uit Canada.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Port Towage Amsterdam (PTA) is een towage & maritieme dienstverlener van het allerhoogste niveau. PTA combineert de kwaliteiten van het Nederlandse Iskes Towage en van het Deense Svitzer A/S. Sinds 2014 resulteert dit partnerschap in een vaste portefeuille van kwaliteiten en ervaringen in de havens van IJmuiden en Amsterdam. Met 12 tugs levert PTA Havensleepdiensten en speciale begeleiding van schepen in deze twee havens.