Voorsprong door automatisering met Logic Vision

Interview met Maarten Speet in magazines "Perspectief" en "Rotterdam Insight"

De maritieme, productie industrie en de olie & gas branche: ze spinnen allemaal garen bij de bedrijfsspecifieke softwareoplossingen van Logic Vision. Vraag is er vanuit de hele wereld. ,,De hands-on-mentaliteit, daar houden klanten van,” zegt General Manager Maarten Speet.

Met zijn 45 specialisten is Logic Vision de dynamische softwarepartner van bedrijven in binnen- en buitenland. Door zijn jarenlange kennis en ervaring staat de expertise van het in 1992 opgerichte Logic Vision op hoog niveau aangeschreven. ,,We denken altijd vooruit,” zegt Maarten Speet daarover in het hoofdkantoor in Hardinxveld-Giessendam.

Ontwikkelingen genoeg in de maritieme en productie industrie waarin zijn onderneming stevig is geworteld. Zo ook in de olie & gas branche, de derde belangrijke pijler die door alle huidige ontwikkelingen om een gefundeerde toekomstvisie vraagt. ,,Gaan we naar elektrisch of wordt waterstof de belangrijke brandstof over een aantal jaren? Als Logic Vision houden we internationaal de vinger aan de pols en springen we met onze software in op wat gaande is.”

Logic Vision ontwikkelt en implementeert bedrijfssoftware op basis van Microsoft Dynamics 365 Business Central - voorheen bekend als Dynamics NAV - voor circa 2500 tevreden gebruikers in het binnen- en buitenland. Gestart in de maritieme en daarna productie wereld rolde het bedrijf in 2003 ook de oliewereld binnen. Voor Varo Energy (toen nog opererend onder de naam Argos Oil) werd als eerste een bedrijfsspecifieke oplossing ontwikkeld. FuelVision is nu een belangrijke tool voor de olie & gas branche en gehele bunkerwereld. Met de software is elk traject vanaf terminal tot tankstation under control. Maarten Speet: ,,FuelVision heeft zich ontwikkeld tot een breed product voor een grote doelgroep wereldwijd.” Voor elke branche apart worden oplossingen ontwikkeld die alle aspecten binnen het bedrijfsmanagement als een geoliede machine laten lopen. Wat er niet is, wordt gecreëerd. Het is de passie en het perfectionisme van de professionals van Logic Vision om elke branche op topniveau te bedienen.

,,We hebben bijvoorbeeld specifiek voor de olie- en gasbranche een accijnsadministratie opgezet. Een uitdaging, want hier is sprake van een complexe prijs- en eenhedenstructuur. Met onze software worden prijsafspraken nu automatisch opgehaald en ingevuld. Gebruiksgemak staat altijd voorop.” Inmiddels is het grootste deel van het middensegment in de branche dagelijks aan de slag met de bedrijfssoftware van Logic Vision.

Logic Vision volgt internationale ontwikkelingen op de voet zodat zijn softwareoplossingen altijd aansluiten bij wat de markt vraagt. ,,We bezoeken daarom veel congressen, seminars en beurzen en zijn wij aangesloten bij diverse brancheorganisaties,” aldus Maarten Speet.

Over wat de grootste kracht van zijn bedrijf is, hoeft hij niet lang na te denken. ,,Dat is onze club van mensen. Met bijna 20 jaar kennis van Microsoft Dynamics NAV (BC) zijn zij de onbetwiste experts die elke dag kun kennis inzetten voor onze mooie relaties. We hebben veel trouwe klanten die houden van onze Rotterdamse hands-on-mentaliteit. Daar zijn we trots op.”