Netronic

Gantt Charts (grafieken) zijn al jarenlang een belangrijk hulpmiddel om een planning te visualiseren.

Een mooi een duidelijk Gantt Chart ontbrak tot voor kort in Microsoft Dynamics NAV maar vanaf heden kunnen wij een goede mogelijkheid bieden om de planning te visualiseren met Gantt charts, met de Gantt Chart Add-ins van Netronic. Er zijn drie varianten verkrijgbaar:

  • Gantt Chart Add-in voor productieplanning
  • Gantt Chart Add-in voor projectplanning
  • Gantt Chart Add-in voor planning van service-orders

De drie Gantt Chart hebben ongeveer dezelfde opbouw en tonen de productie-orders in twee verschillende weergaven:

  • Resource view, waarin de rijen gevormd worden door de resources / afdelingen / bewerkingsplaatsen en de orders of projecttaken voor de resource gepland worden langs de tijdlijn. Deze optie ondersteunt vooral de afdelingshoofden en planners die een afdeling of bewerkingsplaats inplannen. De resource view biedt ook de mogelijkheid om in eerste instantie te plannen per afdelingen en later de resources van de afdelingen specifiek toe te wijzen.
  • Order/project view, waarin in de rijen de productie-order met bewerkingstappen of projecten en projecttaken getoond worden, waardoor de doorloop van de orders in de tijd gevisualiseerd wordt. Deze optie visualiseert de voortgang per project of order en is daarmee vooral ondersteunend voor projectmanagers en –planners.

 De grote voordelen van het gebruik van de Gantt Chart Add ins zijn:

  1. Inzicht in productie-orders of projecten, met bottlenecks en capaciteitsbenutting in één oogopslag.
  2. De grafieken zijn interactief, de gebruiker kan de planning wijzigen door elementen op te pakken en te verslepen. Gekoppelde bewerkingen of taken bewegen mee met deze verplaatsingen.
  3. Wijzigingen in de planning moeten bewust worden opgeslagen alvorens in Microsoft Dynamics NAV te worden doorgevoerd, hierdoor kan de planner eerst simuleren en uitproberen alvorens de wijzigingen door te zetten naar Microsoft Dynamics NAV. Daarmee blijft de controle in handen van de planner.
  4. De add-in is volledig geïntegreerd in Microsoft Dynamics NAV en eenvoudig in gebruik. Met een minimale uitleg is voldoende om met deze tool aan de slag te gaan.
  5. Een beter en sneller inzicht in de planning leidt tot betere benutting van resources en een snellere constatering van knelpunten, waardoor corrigerende acties zoals bijvoorbeeld uitbesteding sneller en efficiënter kunnen worden opgestart.

De Gantt Chart Add-ins zijn gecertificeerde add-on modules die specifiek voor Microsoft Dynamics NAV zijn ontwikkeld door Netronic. Netronic is een Duits bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de ontwikkeling van Gantt Chart Tools. Als Logic Vision zijn wij blij met ons partnership met Netronic.