Shipyard

Shipyard

Complexe projecten, omvangrijke budgetten en strakke planningen, het zijn kernwoorden in de jachtbouw.

U wilt de bedrijfsprocessen dan ook optimaal op elkaar afstemmen. En overzicht in de financiën en planningen creëren. Dat kan met Microsoft Dynamics NAV en de Shipyard softwaremodule van Logic Vision, een op maat gemaakt softwaresysteem voor de maritieme branche. U legt alle mutaties overzichtelijk vast op projectniveau, van calculatie tot aftersales. Zo weet u per bouwnummer exact wat de laatste ontwikkelingen zijn.

Sales engineering
Met de Shipyardsoftware legt u de calculatie vast, zo uitgebreid als u zelf wilt. U registreert activiteiten apart, zodat u inzicht heeft in de geplande deelresultaten en -kosten. Aan de hand van nacalculaties maakt u gemakkelijk een nieuwe calculatie. U stelt in korte tijd een grofplanning op.

Financieel management
Het registreren van contractuele betalingstermijnen (verkoop en inkoop), het toevoegen van kenmerken aan projecten, projecttaken en kostenplaatsen en het maken van rapportages. Het zijn slechts enkele functionaliteiten op het vlak van financieel- cashflowmanagement. Uiteraard ondersteunt de software intercompanytransacties en SEPA.

Procurement
De Shipyard softwaremodule genereert automatisch inkoopvoorstellen op basis van voorraadniveaus en projectvraag. Het systeem biedt functionaliteiten op het gebied van inkoophistorie, budgetbewaking en leveranciersbewaking.

Projectmanagement
Het project vormt de basis binnen de Shipyard software. Beheer uw projecten via de projecttaken. U krijgt inzicht in de kosten, uren en resterend budget op projectniveau en per projecttaak. Ook kunt u eenvoudig additionele klantwensen doorvoeren dankzij de functionaliteit voor Change orders.

Quality control
Kwaliteit voorop. Met de Shipyard software controleert u kwaliteit op basis van de projecttaken. U kunt per projecttaak klachten bijhouden, het componentengebruik vastleggen en hieraan certificaten koppelen.

After sales
As-built-informatie, het componentenoverzicht per schip, het leveren van reserveonderdelen en de uitgebreide registratie van service- en onderhoudsactiviteiten. Bij de Shipyardsoftwaremodule bent u aan het juiste adres voor ondersteuning van deze aftersales activiteiten.

Bedrijfsbrede focus op project
Onmisbaar binnen uw branche. De Shipyard softwaremodule is gecertificeerd voor Microsoft Dynamics NAV en naadloos geïntegreerd.