TugVision

Dé oplossing voor Towage & Salvage organisaties. TugVision voldoet aan alle certificeringen die Microsoft stelt aan Dynamics NAV oplossingen.

Voor Towage & Salvage organisaties levert Logic Vision een oplossing die de bedrijfsvoering van A tot Z afdekt: TugVision.
TugVision is ontwikkeld op basis van Microsoft Dynamics NAV en hiermee volledig geïntegreerd. Wat betekent dat nu eigenlijk? 

 • De uitgevoerde job is te matchen aan het contract waarna deze direct kan worden geboekt en gefactureerd.
 • De financiële gevolgen van het werk in de haven zijn direct in het systeem inzichtelijk.
 • Relatiebeheer binnen vindt plaats in hetzelfde systeem.
 • Uw crewplanning is geïntegreerd met HRM. 

Dit zijn de key features van TugVision: 

Aan boord:  Op kantoor:
Crew list Tugplanning
Familiarisatie Digitale reisdocumenten
Inkoopaanvragen Personeelsplanning vloot
Urenregistratie Marge inzichtelijk per reis per schip
Scheepsjournaal uitgebreid contractbeheer
QHSE registratie Commissies
Afhandeling reizen        Communicatie havendatamanagementsysteem    

 

Verkoop - prijslijsten

Registratie van standaard tariefstaffels op basis van L.o.a., Gross Tonnage. Vastleggen van de toeslagen (bijv. Cancellation, Dead Ship, Extra Pushing, Holding astream etc.). Beprijzing van diensten (Bijv. Waiting) en registratie van de standaard bunkertoeslagen. Het is overzichtelijk weergegeven en eenvoudig te beheren.

 Contracten

In het opzetten van contracten bent u in TugVision zeer flexibel. Een aantal mogelijkheden:

 • Opbouw contract op basis van prijslijsten of bestaande contracten
 • Gestaffelde prijzen
 • Lumpsum contracten
 • Aanmaken van contract specifieke toeslagen en diensten of prijsafspraken hieromtrent
 • Flexibel op te zetten kortingenstructuren
 • Vastleggen afspraken rond commissies
 • Inzicht in het historisch verloop van uw contractafspraken

Technische dienst

De module voorziet in de ondersteuning van de technische dienst. Het vlootpersoneel vult aan boord de inkoopaanvragen in en verstuurt deze naar kantoor zodat de technische afdeling de aanvragen kan goedkeuren en verwerken. Doordat alle certificaten, installaties en draaiuren bekend zijn in de module is er per schip een onderhoudsvoorstel te genereren op basis van vervaldata of urenstanden.

Vlootpersoneel

Met TugVision plant u, volgens diverse standaard vaarschema’s,  de bemanning op lange termijn in. De vlootplanning is gekoppeld aan de verzuimregistratie. Dit houdt in dat medewerkers die op enige wijze verzuimen (ziekte, vakantie, bijzonder verlof) niet worden meegenomen in de standaard planning. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om tot op het laatste moment planningswijzigingen uit te voeren. Bij de personeelsplanning houdt het systeem ook rekening met de minimaal verplichte bemanning, verplichte rusttijden, de geldigheid van certificaten/diploma’s en de familiarisatie met het schip. 

Verloning

Op basis van de urenregistratie die aan boord wordt ingevuld, volgt een berekening van het loon. Hierbij wordt rekening gehouden met de in de branche gebruikelijke toeslagen. De resultaten van de berekening kunnen worden gecontroleerd en vervolgens geëxporteerd naar een salarispakket voor een bruto-nettoberekening.

QHSE (Quality, Health, Safety and Environment)

In dit kader vindt registratie plaats van bijvoorbeeld Damages, Near Misses, Injuries en Non Conformities, Job safety, Defects en daaraan verbonden correctieve maatregelen. Registratie kan zowel aan boord van het schip als op de wal plaatsvinden. Tevens worden alle certificaten die benodigd zijn aan boord van de schepen aan de wal bijgehouden binnen het systeem zodat ook tijdig actie kan worden ondernomen bij eventueel noodzakelijke hercertificering.

Projecten

Binnen de projectenmodule kunnen exploitatie projecten worden aangemaakt. Via deze weg houdt u zicht op het verbruik en de opbrengsten op uw tugs.
Verder geeft deze module ruimte aan bijvoorbeeld registratie op nieuwbouwprojecten en Offshore & Specials.