Op 9,10 en 11 oktober stond tijdens Directions EMEA alles geheel in het teken van Microsoft Dynamics 365 Business Central. Als Microsoft Gold partner mocht Logic Vision daar natuurlijk niet ontbreken. 


Leerzaam, dat is het eerste woord wat mij te binnen schiet wanneer ik terugdenk aan de afgelopen week in Wenen. Gezien ik nog relatief nieuw ben in de ERP-wereld was een bezoek aan Directions een ideale gelegenheid om een beter beeld te krijgen van Business Central en alle ontwikkelingen die zich in rap tempo voordoen. 

 

Keynote
Na een mooie openingsshow (die eigenlijk net iets te lang duurde) volgde de eerste keynote waarin alle partners bedankt werden en er vooruitgeblikt werd op het komende jaar. Ook volgde een aangename verrassing toen het nieuwe Business Central logo onthuld werd. De kleuren in dit logo sluiten mooi aan op de kleuren in het Logic Vision logo en de nieuwe logo's van onze software-oplossingen.


Nieuw logo Microsoft Dynamics 365 Business CentralHet nieuwe logo van Microsoft Dynamics 365 Business Central


Sessies

Na de keynote kon iedereen zelf bepalen hoe de rest van de dag gevuld werd.
Hoewel de meeste sessies logischerwijs vrij technisch van aard waren, waren er gelukkig ook veel sessies over marketing- en sales gerelateerde onderwerpen die voor mij persoonlijk wat meer toegankelijk waren. Wat me het meeste is opgevallen is het gemak waarmee PowerApps gemaakt kunnen worden.

Workshop PowerApps
Tijdens de workshop "App in 1 day" werd duidelijk dat het zelfs mogelijk is om binnen een paar uren een PowerApp te bouwen zonder enige programmeerkennis. Tijdens het doorlopen van de instructies is alleen wel gebleken dat enige feeling toch wel erg handig is. Toen we na het opvolgen van bepaalde instructies tegen een overklaarbaar probleem aanliepen, kwam de kennis van collega's Marcel en Francois toch goed van pas.
Het bouwen van een PowerApp lijkt in principe best veel op het werken in een Excel bestand: om de juiste resultaten te krijgen moet je eerst een goede functie invoeren. In PowerApps draait het echter veel meer om het visueel bouwen d.m.v. drag and drop functies.

Wat het werken met PowerApps leuk maakt is dat je meteen kunt zien of het werkt en dat de functie vaak automatisch gevuld wordt tijdens het bouwen.       

Power app bouwen tijdens directions emea 2019 - Logic Vision

Work in progress:  het bouwen een "Device ordering App" met collega's Marcel en Francois 

 

Ontspanning
Omdat wij maandagmiddag al arriveerden was er gelukkig genoeg tijd om de mooie binnenstad van Wenen te verkennen. Naast alle architectonische hoogstandjes en het mooie weer, hebben we ook genoten van de Oostenrijkse keuken. Met Maarten in ons midden, als wijnliefhebber pur sang, hebben we naast een onovertroffen wienerschnitzel ook genoten van de verrassende Oostenrijkse wijnen.    

Schaken

Schaken met Tabasco

Dat ontspanning ook heel leerzaam kan zijn bleek aan de bar van ons hotel.
Ondanks het ontbreken van een cruciaal schaakstuk ging ik de strijd aan met Marcel (die naar verluid weleens wint van grootmeesters). Nadat hij in de eerste partij het gemis opving met een pinda, speelde hij de tweede partij met een flesje Tabasco. Hoewel dit flesje Tabasco al een stuk meer leek op het onbrekende stuk bracht ook dit flesje de tegenstander behoorlijk van zijn à propos waardoor de winst wederom naar Marcel ging.

Wenen 2019 LV team

Ontspanning in Wenen


Al met al dus in verschillende opzichten een leerzame en leuke week in Wenen!

 

Naadloze Excel integratie Business Central Cloud

Gratis whitepaper

Ontdek het gemak van de geïntegreerde Excel oplossing in Microsoft Dynamics 365 Business Central Cloud.

Download