Werken in de cloud. Wie doet het niet? U heeft een abonnement voor uw mobiele telefoon en hiervoor betaalt u een vast bedrag per maand. Zodra u iets opzoekt op internet, een app installeert of uw e-mail bijwerkt, 'werkt' u in de cloud. In het bedrijfsleven is ‘werken in de cloud’ een begrip aan het worden. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om de werkzaamheden in de cloud uit te voeren. 

Hoe zit dit nou precies?

Als ERP-/softwarespecialist bieden wij onze oplossingen aan op basis van Microsoft Dynamics 365 Business Central. Zo'n twee jaar geleden kwam Microsoft met een nieuw, alles-in-één pakket, speciaal ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf: Dynamics 365 Business Central Cloud. Steeds meer organisaties kiezen ervoor om te werken en data op te slaan in de Microsoft Cloud-omgeving.

Net als bij een telefoonabonnement betaalt u een vast bedrag per maand om gebruik te maken van uw pakket. In dit blog willen wij u graag wat meer vertellen over Software as a Service, veiligheid van uw data en werken op het Microsoft Azure Platform.

business central product


Software as a Service

Dynamics 365 Business Central Cloud is een SaaS-oplossing. SaaS staat voor Software as a Service. Met een internetverbinding heeft u altijd en overal toegang tot uw meest actuele bedrijfsgegevens, waarbij de software zich aanpast aan de grote van uw scherm. Of u nu werkt op de computer, laptop, tablet of telefoon.

Door te werken in de cloud hoeft u niet meer te investeren in eigen server(s). U sluit een contract af voor een bepaalde tijd, waarbij u maandelijks het aantal gebruikers kunt opschalen naar behoefte. In de maandelijkse licentie zijn ook de kosten voor onderhoud en updates al verrekend. Hierdoor beschikt u altijd over de meest actuele functionaliteiten binnen uw pakket.

bc cloud met tekst

Is Dynamics 365 Business Central Cloud geschikt voor iedere organisatie?

Volledig werken in de cloud is (nog) niet per se de beste oplossing voor elke organisatie. Afhankelijk van uw bedrijfsprocessen adviseren wij u welke versie het beste aansluit bij uw wensen en behoeften: on-premise, hosted, hybride of volledig in de cloud. Hierbij stippelen wij samen met u een pad uit voor het al dan niet toekomstig volledig werken in de cloud. Bent u benieuwd welke versie van Dynamics 365 Business Central het meest geschikt is voor uw organisatie? Lees onze whitepaper over dit onderwerp en doe alvast meer informatie op.

Is een eigen server veiliger dan werken in de cloud?

Dit is niet persé waar. Elke ERP-oplossing heeft voor- en nadelen. Maar in de zoektocht naar een (nieuw) ERP-pakket is het belangrijk om hier goed over na te denken. Daarom geven wij een toelichting over de veiligheid. Aan de ene kant klinkt het logisch en is het begrijpelijk dat u uw kostbare bedrijfsgegevens binnenshuis wilt bewaren. Maar heeft u uzelf wel eens de volgende vraag gesteld:

“Wat gebeurt er als mijn server niet meer werkt?”

Het kan natuurlijk (onvoorzien) gebeuren dat uw server crasht dat u gehackt wordt of, in een nog slechtere situatie, dat uw bedrijfspand in vlammen opgaat. Deze situaties zijn misschien lichtelijk overdreven en ook hier is het logisch dat u denkt: ‘dat zal mijn bedrijf niet overkomen’. Feit is wel dat als het gebeurt, dat u al uw bedrijfsgegevens kwijt bent.


Microsoft Azure Platform

Wanneer u werkt met Dynamics 365 Business Central Cloud draait uw software bij Microsoft in de cloud op het Azure Platform. Organisaties die al werken met bijvoorbeeld Office 365 werken al (deels) op dit platform. Azure is het volledig cloud based platform van Microsoft.

azure logo


Eerder in dit blog kwamen al een verschillende voordelen van werken in de cloud aan bod. Een van de voordelen die nog niet genoemd is bij de voordelen van werken in de cloud is de veiligheid. Crashende servers, hackers die organisaties binnendringen, bedrijfspanden die in vlammen opgaan. Dit kan iedereen overkomen, ook Microsoft.

blog cloud

Maar heeft u wel eens nagedacht waar uw LinkedIn-gegevens bewaard worden? Of uw gegevens voor internetbankieren? Juist, in de cloud. Daarom laat Microsoft niets aan het toeval over. De investeringen die gedaan worden om de data van miljoenen klanten te waarborgen zijn enorm. Het Azure Platform bestaat uit meer dan 160 fysieke datacenters, verspreid over 140 landen in meer dan 60 regio’s. In totaal is er al ruim 1 miljard dollar geïnvesteerd in beveiligingsonderzoek en -ontwikkeling door 3.500 cyberbeveiligingsdeskundigen. Veiligheid boven alles.

Meer informatie

Wij komen graag met u in contact om u te voorzien van aanvullende informatie, voor een kennismaking, een demonstratie van de software en om al uw vragen te beantwoorden! Maak kennis met onze accountmanagers, Frederik & Mark.

ebook

Download e-book

Lorem ipsum dolor sit amet veldia autem soleat nis debet fastidi.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan