28 mei 1999, de kans is groot dat u geen idee heeft wat u deed op die bewuste dag.

Hoe anders voor onze General Manager Maarten Speet. Hij weet nog heel goed wat hij toen deed: Logic Vision werd opgericht. Wat hij toen nog niet wist is dat Logic Vision later uit zou groeien tot de betrouwbare pijler voor veel bedrijven in de Maritieme-, Olie & Gas- en Productie wereld.

Symboliek
Een rots in de branding. Daar staat het logo van Logic Vision voor. De vuurtoren is een pijler, een baken in woelige wateren. Want dat probeert Logic Vision te zijn. Nieuwe bedrijfssoftware implementeren is een organisatiebreed proces. Het dient met zorg te gebeuren. Logic Vision treedt daarbij op als partner die de wensen en behoeften van de organisatie scherp in het oog houdt. En de organisatie in rustiger vaarwater brengt. Het logo van de vuurtoren sluit daarbij aan.

Specialisatie
De geschiedenis van het logo gaat twintig jaar terug, toen Logic Vision gecertificeerd partner van Microsoft werd. Destijds moest een partner zich specialiseren in een branche. Logic Vision had net een project afgerond bij de scheepswerf YVC Bolnes en de IJsselwerf. De keuze voor Maritiem als focus was dan ook snel gemaakt. Verder moest het logo veiligheid en betrouwbaarheid uitstralen. Een vuurtoren was perfect. Vanwege de mooie vormgeving koos General Manager, Maarten Speet voor de Vuurtoren van Ameland.

Connectie met de vuurtoren van Ameland
De vuurtoren van Ameland is een markant monument. De 55 meter hoge vuurtoren - gebouwd in 1880 in opdracht van koning Willem III - is vooral goed herkenbaar aan de vier rode en vijf witte verticale banden. Het doet nu dienst als toeristische attractie in Hollum, maar dus
ook als baken voor organisaties tijdens het implementeren van een ERP-systeem.

Het logo heeft een aantal moderniseringsslagen gehad. Het oude logo was blauw, daarna een toevoeging met oranje en getekend als een echte vuurtoren. Het nieuwe logo is meer grafisch en sluit mooi aan bij de stijl van Microsoft. De uitstraling is moderner, en nog steeds professioneel en betrouwbaar. 

ebook

Download e-book

Lorem ipsum dolor sit amet veldia autem soleat nis debet fastidi.