U heeft vast ook onze vorige berichten zien langskomen waarin wij op zoek zijn naar nieuwe Consultants en Developers. Ook in IT land is het een uitdaging om gedreven nieuwe medewerkers te vinden.

 

HubSpot Video

Inholland Den Haag
De kunst is om niet alleen via headhunters of de vacaturesites mensen te vinden, maar juist nieuwe jonge aanwas die nog in de startblokken staat te enthousiasmeren. Als jongeren een financiële opleiding doen denken ze niet meteen aan een carrière in de IT dus een uitgelezen kans is ons geboden via docent Richard van Grieken van Inholland Den haag. Hij nodigde General Manager Maarten Speet uit om een rol te spelen in een van de lessen.

4e jaars studenten van Hogeschool Inholland Den Haag van de opleiding Business Studies, met de afstudeerrichting Banking and Insurance hebben momenteel een project waarin zij een tweetal opdrachten voor het vak Accountmanagment moeten uitvoeren.

Opdracht

- Rol aannemen van een Accountmanager Private Banking : het opstellen van een Vermogensbeheerrapportage en een Quickscan.
- Rol aannemen van een Fondsbeheerder. Ze beheren het (verzonnen) fonds Dutch Opportunities Fund.

Naast een aantal schriftelijke opdrachten, gaan de studenten in gesprek met een klant: Maarten (tijdens de gesprekken gespeeld door de docent). Om Maarten beter te leren kennen en écht een goed gesprek met hem aan te kunnen gaan, mochten de studenten allerlei vragen aan hem stellen om zo te kunnen finetunen wat de kunst is om een professioneel, maar toch persoonlijk gesprek te voeren waardoor de klant zich gehoord en begrepen voelt. Precies datgene dat Maarten ook van zijn personeel verwacht.

Verwachting

Maarten zei na afloop: “Ik hoop dat jongeren door de suggesties die ik gaf, beseffen hoe belangrijk het is écht te luisteren, feedback te geven en interesse te tonen. Ook hoop ik natuurlijk dat ik hen heb kunnen interesseren voor een carrière in de IT wereld. Het is uitdagend en zit vol mogelijkheden, het zou mooi zijn als ik na het afstuderen een paar van deze mensen bij Logic Vision mag verwelkomen. Deze jongeren zijn de toekomst en daarom is het heel belangrijk om hier tijd in te investeren.”

2022-10-13_19-47-16

 

ebook

Download e-book

Lorem ipsum dolor sit amet veldia autem soleat nis debet fastidi.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan