Misschien heeft u in een van onze eerdere blogs al iets gelezen over PowerApps en de toepassingsmogelijkheden daarvan. In dit verhaal nemen wij u mee in de ontwikkeling van onze eigen Power App: de Logic Vision Service App.


Wat is Power Apps?

Power Apps maakt deel uit van het Microsoft Power Platform dat bestaat uit Power Apps, Power BI en Power Automate. Met Power Apps is het mogelijk is om zakelijke apps te ontwikkelen zonder dat daar heel veel code voor nodig is. Power Apps valt daardoor onder de zogenaamde low-code oplossingen. Dit betekent dat er zonder al te veel code te hoeven schrijven het toch mogelijk is om een app te bouwen.

Onze eerste aanraking met Power Apps
In oktober 2019 waren wij aanwezig op Directions EMEA, een event georganiseerd door Microsoft dat geheel in het teken stond van Microsoft Dynamics 365 Business Central. Als Microsoft Gold partner mocht Logic Vision daar natuurlijk niet ontbreken. Naast workshops over Business Central, was er ook een workshop over Power Apps. Hoewel wij daarvoor al wel gehoord hadden over de enorme potentie van Power Apps was dat het moment waarop wij onze eerste Power App gebouwd hebben. Onze verwachting (dat een Power App bouwen niet moeilijk zou zijn) klopte: binnen een paar uur stond er een basic "Device ordering App". Toen wij tijdens de workshop tegen een overklaarbaar probleem aanliepen, kwam de kennis van collega's Marcel en Francois toch goed van pas.

Het bouwen van een Power App lijkt in principe best veel op het werken in een Excel bestand: om de juiste resultaten te krijgen moet je eerst een goede functie invoeren. In PowerApps draait het echter veel meer om het visueel bouwen d.m.v. drag and drop functies.

Onze eerste echte Power App 
De eerste echte Power App was bedoeld voor intern gebruik. Door de uitbraak van corona wilden wij makkelijk bij kunnen houden welke collega's wanneer op kantoor zouden zijn.
Dit resulteerde als snel in de "aanwezigheidsregistratie app" die nog steeds volop gebruikt wordt.

Service process verbeteren met PowerApps


Logic Vision Service App
Na de ontwikkeling van onze interne app zijn wij gaan onderzoeken hoe wij Power Apps in konden zetten om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Hieruit bleek dat het makkelijk kunnen registreren en volgen van service orders vaak een uitdaging is voor bedrijven. Dit wordt momenteel vaak gedaan met losse papieren, wat foutgevoelig is. Ook zorgt het ervoor dat collega's op kantoor veel tijd kwijt zijn aan het invoeren van servicebonnen in het ERP-systeem. Dat kost onnodig tijd en dus geld en zo ontstond de vraag: kunnen wij een Power App bouwen waardoor het voor monteurs makkelijker wordt om hun service orders te managen en waardoor collega's op kantoor voortaan geen frustraties meer hebben bij het invoeren van (slecht leesbare) servicebonnen? U raadt het al: een Power App leek ons de ideale oplossing!

Benieuwd hoe de Service App werkt?
Onderstaande video geeft u een goed beeld van de mogelijkheden van onze Service App.
Heeft u ook het gevoel dat uw service proces niet bepaald optimaal is? Of ziet u juist ruimte voor verbetering bij andere processen? Wij horen graag wat uw knelpunten zijn! 

 

 

 

ebook

Download e-book

Lorem ipsum dolor sit amet veldia autem soleat nis debet fastidi.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan