Wanneer u betrokken bent geweest bij een ERP implementatie herkent u het vast: uw bedrijfsprocessen zijn geautomatiseerd maar het testen van de software blijft een tijdrovende en vervelende klus, waar de meeste mensen niet bepaald op zitten te wachten.
Maakt u gebruik van Microsoft Dynamics 365 Business Central? Dan is er goed nieuws: dankzij page scripting wordt ook het testen geautomatiseerd.


Wat is page scripting?

Tijdens en na een ERP implementatie blijft het testen een grote uitdaging.
ERP implementaties vragen tijd van uw medewerkers en het komt geregeld voor dat er niet genoeg tijd vrij gemaakt kan worden voor het testen.

Met page scripting wordt het mogelijk om test scenario's op te nemen, opnieuw af te spelen en controles uit te voeren.
Het idee hierbij is dat u het handmatig testen van test scenario’s (deels) vervangt door het opnemen van test scenario’s. Deze scenario’s kunnen dan bij elke extensie update worden afgespeeld. Sneller testen bij ERP implementaties met page scripting in Microsoft Dynamics 365 Business CentralDe belangrijkste voordelen
Met page scripting zijn eindgebruikers van niemand afhankelijk om te kunnen testen. Zij kunnen testen op het moment wanneer het hen uitkomt. Bovendien hoeft er niet langer handmatig getest te worden waardoor het testen sneller verloopt waardoor eindgebruikers meer tijd over hebben voor andere werkzaamheden.

Momenteel hangt de kwaliteit van het testen af van hoe nauwkeurig er getest wordt: de ene medewerker zal dit immers nauwkeuriger doen dan de ander. Page scripting zorgt ervoor dat er elke keer op dezelfde manier en altijd nauwkeurig getest wordt waardoor de kwaliteit van het testen ook beter wordt.

Wanneer is page scripting beschikbaar?
De page scripting functionaliteit maakt deel uit van de Microsoft Dynamics 365 Business Central 2024 wave 1 (V24) release en zal vanaf april uitgerold worden in de web client.

 

 

Jaco van der Elst

Jaco van der Elst
Senior Consultant

ebook

Download e-book

Lorem ipsum dolor sit amet veldia autem soleat nis debet fastidi.