Sinds begin april is de nieuwe versie van Business Central beschikbaar: Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 release wave 1. In de tweede helft van april wordt deze uitgerold via platform versie 22.0. Hieronder ziet u welke user experience verbeteringen Microsoft doorgevoerd heeft.

 

1.    Meer velden toevoegen via Personaliseren

In deze release worden alle tabelvelden vrijgegeven, zodat gebruikers ze aan hun pagina's kunnen toevoegen om hun werkruimte te personaliseren. Als gebruiker kun je met personaliseren nu kiezen uit alle bestaande velden in de brontabel die de pagina voedt, inclusief velden van tabel extensies.


2. Drag en drop functionaliteit voor uploaden van bestanden

Bedrijfsprocessen vereisen vaak dat documenten of andere bestanden worden vastgelegd. Als u uw bestand al bij de hand hebt, kunt u tijd besparen door dat bestand naar het dialoogvenster voor het uploaden van bestanden in Business Central te slepen, in plaats van de omslachtige navigatie door mappen. Drag en drop is essentieel voor efficiënt werken. In de nieuwe release zijn hier geen third-party extensies meer voor nodig.

Drag en drop functionaliteit voor uploaden van bestanden Business Central


3.    Nieuw type foutmelding met logische acties

Foutmeldingen kunnen het voltooien van een taak in de weg staan. Bijvoorbeeld als de taak die u uitvoert een instelling vereist die op een andere pagina ontbreekt. Soms is de oplossing eenvoudig, maar niet voor de hand liggend. Daarom is de informatie en begeleiding in foutmeldingen verbeterd, zodat het gemakkelijker is om te begrijpen wat er mis is gegaan. Ook zijn er acties toegevoegd die het gemakkelijk maken om naar het probleem te gaan en het zelf op te lossen.

 

4.    Mogelijkheid om het lint van documentregels te personaliseren

De mogelijkheden om menu's aan uw voorkeuren aan te passen zijn uitgebreid. Naast de actiebalk bovenaan de pagina's kunt u ook acties op subonderdelen personaliseren. U kunt bijvoorbeeld de actiebalk voor documentregels personaliseren. Dit geeft u extra mogelijkheden om in Business Central te werken op een manier die bij u past. Tot op heden was dit nog niet mogelijk, waardoor deze acties vaak verwarring opleveren.

Mogelijkheid om het lint van documentregels te personaliseren Business Central


5.    Snelheid van pagina’s verbeterd

Pagina's in Business Central hebben een navigatiebalk en een actiebalk. Deze onderdelen van de Business Central-client zijn geoptimaliseerd, zodat ze sneller werken en minder resources verbruiken. Omgevingen met extensies voor tabellen zouden ook merkbaar sneller moeten zijn.
Voor gebruikers op moderne, snelle computers zijn de laadtijden tot twee keer sneller (van 180 ms naar 80 ms) en voor gebruikers op oudere hardware tot drie keer sneller (van 5200 ms naar 1700 ms).

 

m bouman

Maurits Bouman
Consultant

 

 

Cover 8 redenen WP

Waarom Business Central?

Ontdek de 8 belangrijkste voordelen