PowerApps maakt deel uit van het Microsoft Power Platform dat bestaat uit PowerApps, Power BI en Power Automate. Met PowerApps is het mogelijk is om zakelijke apps te ontwikkelen zonder dat daar heel veel code voor nodig is. PowerApps valt daardoor onder de zogenaamde low-code oplossingen. Dit betekent dat er zonder al te veel code te hoeven schrijven het toch mogelijk is om een app te bouwen.

Wij zien dat Microsoft er alles aan doet om naast de aanpasbaarheid van Business Central ook te voorzien in wat meer gestandaardiseerde mogelijkheden om de functionaliteiten van Business Central uit te breiden, of de bedrijfsprocessen te ondersteunen. Wij pakken deze mogelijkheid met beide handen aan om deze techniek ook voor onze klanten toegankelijk te maken! 

Toepassingen PowerApps
Met PowerApps kunt u apps (laten) ontwikkelen voor bijvoorbeeld een verlof aanvraagproces met goedkeuring of het registreren van de aanwezige medewerkers, wat sinds vorig jaar opeens voor veel bedrijven noodzakelijk is geworden. Maar PowerApps kan ook ingezet worden voor het registeren van gemaakte uren of ter ondersteuning van het gehele service proces van werkorder tot het boeken van materialen, uren en gemaakte kosten. Zo kunnen monteurs al hun werkzaamheden heel simpel invoeren in een app en komt er geen papier meer aan te pas!

Het is ook mogelijk om data uit meerdere systemen samen te laten komen en hier acties op uit te voeren. Een voorbeeld hiervan is een service app die gebruik maakt van de service module in Business Central en ook inzicht geeft in de Agenda van Outlook.
Daarnaast is het mogelijk om klantportalen te maken in PowerApps. Met een Portal kunnen mensen van buiten uw organisatie toegang krijgen tot data uit Business Central. Denk daarbij bijvoorbeeld aan openstaande facturen, inzage in projecten of contracten.

Logic Vision PowerApps
Nadat een aantal collega's eind 2019 een workshop gevolgd hadden, zijn wij allereerst aan de slag gegaan met een PowerApp voor intern gebruik. Door de uitbraak van corona wilden wij vanaf begin 2020 makkelijk bij kunnen houden welke collega's wanneer op kantoor zouden zijn en dat resulteerde als snel in de "aanwezigheidsregistratie app" die nu al een jaar volop gebruikt wordt.

 

service.registratie.PowerApps.Logic.Vision1

Daarna zijn wij gaan kijken hoe wij onze relaties met behulp van PowerApps kunnen helpen bij het verder automatiseren van processen en inmiddels zijn wij in de afrondende fase van onze eigen "service app" waarmee monteurs al hun werkzaamheden bij kunnen houden in de app en collega's op kantoor zich niet meer bezig hoeven te houden met het foutgevoelige handmatig invoeren van papieren bonnetjes!

Wij zien PowerApps dus als een mooie toevoeging op uw IT landschap.

Bent u benieuwd hoe u PowerApps kunt laten werken voor uw organisatie?
Wij denken graag met u mee!

ebook

Download e-book

Lorem ipsum dolor sit amet veldia autem soleat nis debet fastidi.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan