FuelVision 365 voor tankstations

ERP software 365 voor tankstations

Hoeveel effect heeft die gratis wasbeurtactie gehad?
Of die promotie van 1+1 gratis?

Binnen FuelVision 365 kunt u alle handelingen binnen uw tankstation eenvoudig registreren. Zoals voorraad, prijsfluctuaties, promoties, klantgegevens, tankpassen en klantkortingen.

Elke activiteit is direct terug te vinden bij voorraadinformatie of financiële administratie, waar u makkelijk rapportages van kunt maken.
Of u nu 5 of 50 tankstations heeft, FuelVision 365 ondersteunt uw bedrijf volledig!

Visual Business Central tankstation FuelVision LogicVision0223

In & Verkoop

 • Prijzenbeheer
 • (Digitale) artikelbestanden
 • Communicatie kassasysteem en backoffice

In- en verkoopdata is eenvoudig te registreren in FuelVision 365. Zoals de prijscondities voor brandstoffen, smeeroliën en gas. Denk aan de valutakoersen, Platts- en Argus-notering, landelijke adviesprijs en aan- en verkoopcontracten.

Handig is ook de koppeling met de drie grootste leveranciers, Sligro, Lekkerland en NewCo. Uiteraard zijn andere koppelingen óók mogelijk. Facturen kunnen zo over en weer ingelezen worden en digitale artikelbestanden ingevoerd.

Ook het kassasysteem en de backoffice communiceren met elkaar. Het kassasysteem registreert onder andere alle betalingen, verkopen en uitzonderingen (iemand is bijvoorbeeld zijn pasje vergeten). Aan het einde van de dag, of op een afgesproken tijd, is vanuit de backoffice direct te zien hoe de transacties zijn gegaan. En of eventuele kasverschillen binnen de (zelf ingestelde) marges vallen.

Tankpasfacturatie

 • Activatie
 • White- en blacklisting
 • Clearing

Geen tankstation zonder tankpas. In FuelVision 365 zijn alle handeling rondom de tankpas in te boeken. Denk aan het activeren van een tankpas, uitlezen van de gegevens en white- en blacklisting.

Bovendien is het systeem te koppelen met een point of sale als Tokheim. U kunt snel zien of iemand tóch heeft geprobeerd te tanken terwijl zijn tankpas is geblokkeerd en of iemand drie keer de verkeerde pin heeft ingetoetst.

Alle transacties staan op één bon en met één druk op de knop verstuurt u de factuur.
Ook clearing verloopt volautomatisch: het gekoppelde systeem in FuelVision 365 zet een inkoopfactuur voor u klaar én de factuur naar uw klant als uw klant bij een ander tankstation tankt.
Verder maakt u eenvoudig pasjes aan en stuurt u via FuelVision 365 de printers aan. Wilt u een koppeling met een ander kassasysteem of een portal voor uw klanten? Dat kan. FuelVision 365 kopieert data en tabellen van de gekoppelde systemen. Zo bent u altijd volledig op de hoogte.

Koppelingen & Interfaces

 • Kassasystemen
 • Tankpassen
 • Partnerintegratie

FuelVision 365 voegt zich naar uw processen en werkwijze. Het systeem is flexibel, onder andere dankzij de vele interfaces die mogelijk zijn. Zo kunnen de backoffice en de point of sale, bijvoorbeeld Tokheim, met elkaar communiceren. FuelVision 365  leest bestanden van het kassasysteem in, denk aan white- en blacklisting, artikel- en shiftbestanden of tankpastransacties.

Het systeem maakt dagrapporten en verzorgt verslaglegging van de verkopen, betalingen en prijzen. Verder beschikt FuelVision 365 over partnerintegratie, bijvoorbeeld met Sligro of NewCo. U leest van elkaar onder andere facturen en artikelbestanden in en hoeft die dus niet meer apart in te voeren.

Voor de directe link met de shop biedt FuelVision 365 scanfunctionaliteiten. Op any device, zolang de app van FuelVision 365 geïnstalleerd kan worden en het apparaat bluetooth heeft. Zo houdt u bijvoorbeeld uw verkopen en voorraad gemakkelijk bij.

Dankzij de verschillende interfaces zijn gegevens gemakkelijk op te vragen, zoals inkooporders, voorraadinformatie, facturen en leverbonnen. Per tankstation of voor meerdere stations. Waar andere pakketten wellicht aanvullende modulen nodig hebben, beschikt FuelVision 365 standaard over deze functionaliteiten.

Rapportages

 • Dimensies
 • Lijsten
 • SQL Reporting Services
 • ExSION
 • Excel
 • Microsoft Power Platform

Meten is weten. Van alle boekingen die u vastlegt in het systeem, kunt u een rapportage maken. Onder andere via Excel, ExSION en Power BI. Eenvoudig draait u kortingen, prijselasticiteit en netto- en brutomarges uit. Of op welk tijdstip u de meeste aanloop heeft, welke producten slowmovers en fastmovers zijn en welk product op welk tijdstip het beste verkoop.
U ziet wat Tokheim of een ander kassasysteem vastlegt, per dag of zelfs op de seconde nauwkeurig. Het systeem toont de voorraad op een bepaald tijdstip en u krijgt volume-, breuk- en over-datumrapporten. U weet wat de kasverschillen zijn en zelfs welke werknemers dat veroorzaken. De rapportages zijn interactief, te maken per regio of tankstation. Zo kunt u direct inspelen op wensen van uw klanten.

Microsoft Power Platform

PowerApps, Power BI en Flow vormen samen met Power Platform. 

PowerApps
Met behulp van PowerApps kunt u snel zakelijke apps bouwen zonder code te schrijven.
Deze apps maken verbinding met uw zakelijke gegevens die zijn opgeslagen ofwel op het onderliggende gegevensplatform (Common Data Service) of in verschillende online en on-premises gegevensbronnen (SharePoint, Excel, Office 365, Dynamics 365, SQL Server enz.).

Power BI
Power BI bestaat uit een verzameling softwareservices, apps en connectors die samenwerken om uw niet-gerelateerde gegevensbronnen om te zetten in visueel aantrekkelijke en interactieve inzichten. Uw gegevens kunnen bestaan uit een Excel-werkblad, maar ook uit een verzameling op de cloud gebaseerde en on-premises hybride datawarehouses. Met Power BI kunt u eenvoudig verbinding maken met uw gegevensbronnen en deze visualiseren. Vervolgens deelt u de inzichten makkelijk met uw collega's.

Flow  
Flow is een cloudservice waarmee u een eenvoudig werkstromen kunnen opzetten waarmee tijdrovende zakelijke taken en bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd. U kunt verbinding maken met honderden gegevens bronnen zoals Dynamics 365, SharePoint, Teams en OneDrive.

Shopbeheer

 • Scanoplossing
 • Promoties
 • Voorraad

FuelVision 365 maakt shopbeheer makkelijker. Het scannen van producten, registreren van ontvangsten en centrale aansturing van de shops realiseert u allemaal vanuit FuelVision 365. U registreert de werknemers per tankstation of voert promoties in, zoals stempelacties of waskaarten. Ook het aansturen van de digitale schap(prijs)kaartjes kan vanuit het systeem. Bestellingen en leveringen houdt u eenvoudig bij in FuelVision 365.

Wordt het volgende week warmer weer? FuelVision 365 helpt u met een inkoopvoorstel voor meer ijs. Via de scanner, te installeren op bijvoorbeeld een smartphone met bluetooth, zijn voorraadverschillen snel te zien. Het systeem biedt functionaliteiten als breuk- en bederfregistratie, cycle counting en ontvangst van goederen. De verschillende eenheden kun je gemakkelijk ompakken en in het systeem vastleggen. Via de TRX-bestanden kan de backoffice vervolgens in real time de shopvoorraad inzien.

CRM

 • Drag and drop
 • Bunker delivery receipt
 • E-mailfunctionaliteit

Onder andere via promoties en aanbiedingen zorgt u dat klanten terugkomen. In FuelVision 365 voegt u eenvoudig de tankpasdata en klantgegevens toe en maakt u tankpasfacturen. Ook kunt u doelgroepen aanmaken en de contactmomenten of promoties registreren.
Maak uitgebreide budgetten en planningen, registreer de promotiecampagnes en voeg daaraan specifieke doelgroepen. U analyseert waarom bepaalde acties wel of juist niet liepen en onderzoekt waar uw kansen liggen.

Financieel

 • Crediteuren- en debiteurenbeheer
 • Tankpasfacturatie
 • Automatische aanmaningen versturen

Financiën vormen het fundament van FuelVision 365. De volledige integratie zorgt dat u alle mutaties, zowel aan de pomp, in de shop als in de backoffice, direct terugziet in het grootboek. Denk aan de in- en verkoop, de voorraadwaardering of het prijsbeheer.

Ook beschikt FuelVision 365 over talloze functies op het vlak van crediteuren- en debiteurenbeheer. U ziet welke tankpassen nog posten hebben openstaan, aanmaningen worden automatisch verstuurd en u blokkeert debiteuren gemakkelijk. Met behulp van FuelVision 365 heeft u zicht op uw financiële situatie.

Eerlijk advies?

Bel ons op en u weet meteen of wij ook voor uw bedrijf de juiste partner zijn!