Na een uitgebreid selectietraject waarin ondermeer Microsoft Dynamics™ NAV, Microsoft Dynamics™ AX (Axapta), Glovia, Ridder en Inforvision werden vergeleken, tekende Linssen Yachts de opdracht voor de levering en implementatie van de Shipyardmodule (nu ShipVision 365). De nieuwe oplossing stelde Linssen in staat de bouw van de jachten tegen eindige capaciteit te kunnen plannen.

Het kernwoord bij Linssen Yachts is inzicht. Inzicht in de planning, zowel per bouwnummer als in de gehele werfbezetting. Inzicht in klantenconfiguraties en wijzigingen gedurende het bouwproces. Inzicht in de bestede uren en ingekochte materialen. Inzicht in de ‘te verwachten’ uren en inkopen. Microsoft Dynamics™ NAV, aangevuld met de productconfigurator en het grafisch planbord, biedt deze inzichten voor Linssen.

De klant staat centraal. Aan een waardevol bezit, zoals een Linssen jacht, wordt door de klant hoge eisen gesteld. Aan de kwaliteit, het ontwerp en de klantspecifieke aanpassingen. De werf staat voor de uitdaging om dit te realiseren. Dat is alleen mogelijk met een goed geautomatiseerd systeem: Microsoft Dynamics™ NAV met de Shipyardmodule van Logic Vision.

De belangrijkste redenen voor Linssen om voor Microsoft Dynamics™ NAV en Logic Vision te kiezen waren:

De goede aansluiting van de oplossing op het proces van Linssen
De mogelijkheid om projectmatig te werken en toch integraal te plannen
De branchekennis en referenties van Logic Vision
De bewezen kwaliteit van Microsoft Dynamics™ NAV

 

Linssen jachtbouw upgrade ERP Dynamics 365

 

Waarom upgraden naar ShipVision 365 Business Central ?

In 2019 koos Linssen Yachts voor een upgrade naar ShipVision 365, op basis van Microsoft Dynamics 365 Business Central. Hoewel het huidige systeem nog prima werkte, werd het tijd voor een nieuwere versie omdat de huidige versie niet langer meer ondersteund werd. Buiten deze technologische reden had Linssen Yachts de behoefte om op sommige afdeling meer productiematig te gaan werken.

Het grote voordeel van de één op één upgrade is dat de leercurve voor users en key users beperkt blijft doordat de processen hetzelfde zijn. Zo zijn gebruikers snel gewend aan de nieuwe interface met de extra mogelijkheden. De vertrouwde informatie is snel terug te vinden en ook het zoeken is een stuk eenvoudiger. De gebruikers gaven aan zeer blij te zijn met de nieuwe versie en de huidige manier van werken.

Door de Corona uitbraak was het projectteam van Logic Vision (bestaande uit Robert Heerkens - Consultant, Linda van der Grient – Consultant en John Lesage –Operations Manager) voor de eerste keer in de Logic Vision geschiedenis niet ter plekke bij de live gang aanwezig. Iedereen werkte vanzelfsprekend vanaf kantoor of een thuislocatie. Gelukkig is het door de goede onderlinge communicatie, perfect verlopen. Inmiddels was er door de versoepeling van de regels (met afstand) toch een live taart moment en kijken we terug op een leuk en geslaagd project. Wij hopen nog op een zeer lange en plezierige samenwerking met Linssen Yachts!

 

Over Linssen Yachts B.V.

Linssen Yachts bouwt stalen motorjachten in het 9-16 meter segment en is uitgegroeid tot een marktleider in de stalen jachtbouw. Linssen Yachts staat voor stalen motorjachten - waterverplaatsers - met een superieure kwaliteit en voor continue innovatieve product- en procesontwikkeling. In elk decennium sinds de oprichting van het bedrijf was Linssen Yachts de drijvende kracht achter innovatieve vernieuwingen op het gebied van jachtbouw. En dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven!

 

ebook

Lorem ipsum dolor sit amet veldia autem soleat nis debet fastidi.