Recent zijn wij de trotse adoptieouders geworden van Evelien, het dwergnijlpaard van Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo.


Logic Vision is recent trotse adoptiepartner van het dwergnijlpaard van Diergaarde Blijdorp geworden. Het dwergnijlpaardje, met de naam Evelien, is sinds kort een belangrijk onderdeel geworden van het onderzoek van Diergaarde Blijdorp om de soort in de natuur te helpen. Mede door de betrokkenheid van adoptanten is Diergaarde Blijdorp in staat mee te werken aan dit type natuurbehoudsprojecten. 

Logic Vision Dwergnijlpaard

Diergaarde Blijdorp draagt bij aan een onderzoek van stichting IBREAM waarbij er met speurhonden gezocht wordt naar bedreigde dwergnijlpaarden. In het wild komt de soort voor in de dichte bossen van West-Afrika. De exacte populatie is onbekend, omdat er te weinig waarnemingen worden gedaan. Maar daar kunnen speurhonden bij helpen… Speurhond Boyd reisde naar Ivoorkust, nadat hij onder andere in Blijdorp is opgeleid. 

De aanname, door eerdere onderzoeken, is dat de grootste populatie zich bevindt in het Taï National Park, in Ivoorkust. Daarnaast komen ze ook voor in Guinea, Liberia en Sierra Leone. De zeer ruwe schatting is dat er nog iets meer dan 1000 dieren in het wild leven. Het dwergnijlpaard heeft een sleutelfunctie in het bos, zo zijn ze zadenverspreider van allerlei planten en bomen. Die zaden zijn weer nodig voor het ecosysteem en voor de daar levende bedreigde apensoorten. Wanneer er niets gebeurt, zal de soort uitsterven.

Kom alles te weten over de rol van ons adoptiedier in deze video

Verbind uw organisatie ook aan een bijzondere diersoort of plant die past bij uw missie en visie en adopteer een dier, plant of stukje van de natuur in Diergaarde Blijdorp. Met uw steun draagt u bij aan het welzijn van de dieren én aan natuurbehoudsprojecten voor het beschermen van hun natuurlijke omgeving. Door uw adoptie kunnen ze bovendien zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met bijzondere dieren en planten.

We steken graag een pootje uit voor Blijdorp en hun vele bewoners, kijk ook eens naar de mogelijkheden om hen te steunen: Steun Blijdorp

Benieuwd naar wat wij nog meer doen? Bekijk onze MVO pagina!

 

ebook

Download e-book

Lorem ipsum dolor sit amet veldia autem soleat nis debet fastidi.