Het bewaken van uw marge is belangrijk. Om goede beslissingen te kunnen nemen is betrouwbare Business Intelligence daarom erg belangrijk. Gegevens kunnen echter pas goed geanalyseerd worden als deze uniform worden vastgelegd. En laat dat nou net voor veel bedrijven nog een grote uitdaging zijn.


Werkt uw bedrijf nog met informatiesilo's?

Veel bedrijven werken met gescheiden informatiesilo’s. Dit betekent dat informatiestromen van bijvoorbeeld inkoop, productie, verkoop, logistiek, service, relatiebeheer langs elkaar heenlopen. Naast het feit dat u daardoor waarschijnlijk (onnodig) veel tijd kwijt bent aan het handmatig verwerken van gegevens, krijgt u ook lastig grip op uw bedrijfsprocessen. Om grip te krijgen is het namelijk van belang uw gegevens op een uniforme manier vast te leggen. Hiervoor heeft u zogenaamde master data nodig. Deze masterdata voegt data uit meerdere bronnen samen waardoor u appels met appels kunt vergelijken in plaats van appels met peren.

Power BI Dashboard op basis van gegevens in ERP software van Logic Vision-1Betrouwbare masterdata is cruciaal voor rapportages in Power BI.

Digitalisering met master data management

Master data management is een essentiële basis bij digitale transformatie. Die kan immers pas echt van de grond komen als data uit meerdere bronnen samengebracht wordt in één master data repository. Pas als het databeheer van alle databronnen op orde is, kunnen resultaten geboekt worden. Die zijn bijvoorbeeld dat u veel beter in staat bent om bedrijfsprocessen en supply chains te optimaliseren of dat u beter inzage heeft in wat de meest lucratieve klantsegmenten zijn en waar nieuwe verkoopmogelijkheden liggen. Master data management stimuleert uw digitale transformatie en kan maar beter eerst op orde zijn, voordat digitalisering verder in uw organisatie wordt uitgerold.

Hoe ERP software zorgt voor betrouwbare master data

Wanneer u kiest voor een ERP systeem zet u een grote stap op weg naar betrouwbare master data. Immers, veel van uw bedrijfsprocessen worden gedigitaliseerd en gestandaardiseerd tijdens het implementeren van ERP software. Het maakt dus niet uit welke ERP software u kiest, u zet sowieso een grote stap door een einde te maken aan de gescheiden informatiesilo's.


De meeste inzichten met branchespecifieke ERP software

Hoe meer bedrijfsprocessen u onder kunt brengen in uw ERP systeem, hoe meer master data u genereert en hoe meer bedrijfsprocessen u kunt analyseren. Wanneer u bijvoorbeeld werkt met complexe prijsstructuren, zoals dat in de olie- en gashandel het geval is, dan is de kans groot dat een ERP pakket dit niet standaard ondersteund.

Praktijkvoorbeeld
Een voorbeeld hiervan is het vastleggen van verschillende componenten waaruit uw prijs is opgebouwd. Wanneer u deze componenten wel vast kunt leggen in uw ERP software kunt u specifieke analyses maken. Doordat FuelVision 365 (onze op Business Central gebaseerde ERP software voor olie- en gashandel) dergelijke prijsstructuren wél aankan, haalt u meer uit uw ERP systeem wanneer het systeem standaard is uitgerust met dergelijke branchespecifieke functionaliteiten. 

Stel u heeft een locatie in Limburg en een locatie in Groningen: dan kan het zijn dat bepaalde componenten in Limburg anders zijn dan in Groningen. Doordat u deze componenten vastgelegd heeft in FuelVision 365, kunt u inzichtelijk maken wat de kostprijs van uw artikel is en wat de verschillen zijn tussen de locatie in Limburg en de locatie in Groningen.

Ontdek alle voordelen van FuelVision 365!

U heeft zojuist iets gelezen over 1 van de 7 voordelen van FuelVision 365, gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central. Download ons whitepaper en ontdek nog 6 voordelen!


 

 

 

7 benefits of Microsoft Dynamics 365 ERP software with FuelVision 365 from Logic Vision whitepaper cover image

Waarom kiezen voor FuelVision 365?

Ontdek het in ons whitepaper.