Kavégas ondervond steeds meer problemen en beperkingen met de inrichting van het huidige softwarepakket en daarom klopte het bedrijf aan bij Logic Vision. Na het uitvoeren van een vooronderzoek kregen wij onlangs de definitieve opdracht voor de implementatie van Microsoft Dynamics 365 Business Central in combinatie met FuelVision 365, onze branchespecifieke ERP software voor de energiewereld.


Tijdens het vooronderzoek is onderzocht welke mogelijkheden er zijn om de primaire bedrijfsprocessen te optimaliseren. Omdat veel processen momenteel nog niet geautomatiseerd zijn, valt er op dit gebied veel winst te behalen voor Kavégas. Het implementeren van ERP software kost tijd en de organisatie heeft ook tijd nodig om de nieuwe processen zich eigen te maken. Daarom heeft Logic Vision geadviseerd om de ERP-implementatie te verdelen in de twee fases:

 

Fase1: Primaire proces onderbrengen in FuelVision 365
In deze fase ligt de focus op het vastleggen van alle gegevens in FuelVision 365. Dat betreft het vastleggen en bijhouden van de primaire stamgegevens (contacten, klanten, verzendadressen, logistieke opmerkingen, tanks, serviceartikelen, leveranciers, flessen, overige artikelen) maar ook het vastleggen van alle transacties (inkopen/verkopen) op artikelniveau en het vastleggen en onderhouden van prijzen. Deze fase is de basis en stelt de gebruikers in staat om ervaring op te doen met de nieuwe ERP-software.

Fase 2: Optimalisatie
In de fase na livegang komen gebruikers erachter wat er eventueel nog mist of beter zou kunnen aan het proces of aan de inrichting van het systeem. Deze wensen worden in kaart gebracht en worden eventueel met behulp van onze consultants geïmplementeerd. Het voordeel van deze werkwijze is dat zo voorkomen wordt dat er in de eerste fase functionaliteiten worden ingericht die later nooit gebruikt gaan worden.

Over Kavégas
Kavégas levert gas & benodigdheden en service aan zowel particulieren als bedrijven.
Kavégas biedt voor bedrijven de mogelijkheid aan om gassen op te slaan. Kavégas heeft een opslag van 425.000 liter. Er liggen 4 gastanks in opslag verdeeld in 250 m3, 2 x 125m3 en 1x 18 m3. Hierin zijn LPG, propaan en reukloos gas opgeslagen. Kavégas biedt de mogelijkheid om als bedrijf zelf een tank te huren bij Kavégas zodat u zelf kunt doorstromen. 

Kavégas is een echt familiebedrijf en dat bepaalt nog steeds het karakter van de dienstverlening. Korte lijnen, direct contact, persoonlijk en betrokken. U wordt niet eindeloos doorverbonden, u hoeft niet lang te wachten op antwoord, u hoeft niet steeds opnieuw uit te leggen wie u bent.

 

 

thinpaperbacka5_1132x866

Benieuwd naar FuelVision 365?

Ontdek nu