Continuïteit is erg belangrijk voor SSI. Toen het bedrijf op zoek ging naar een nieuw ERP systeem waren continuïteit en betrouwbaarheid de belangrijkste selectiecriteria. Omdat Hans Ritmeester alleen maar goede verhalen hoorde over Microsoft Dynamics 365 Business Central (destijds Navision) was de keuze snel gemaakt. 

Toen SSI en Logic Vision in 2013 in gesprek raakten werkte het bedrijf met een maatwerk pakket van een "kleine club". "Hierdoor kwam de continuïteit in het gevaar waardoor SSI op zoek ging naar een ander ERP pakket."

Financiële administratie 
"We moeten een pakket kopen waar we 99 procent zeker van weten dat het in de toekomst nog steeds bestaat. Ik hoorde eigenlijk alleen maar goede verhalen over Business Central waardoor de keuze snel gemaakt was. Business Central was aanvankelijk vooral bedoeld voor de financiële administratie omdat de productie vanuit een ander pakket werd aangestuurd. Het mooie was wel dat je er alles "aan vast kon plakken" en je het zo mooi kon maken als je zelf wilt."

“Je wilt als bedrijf geen risico lopen. Wij kozen voor Dynamics 365 Business Central (NAV) van Microsoft omdat continuïteit voor ons erg belangrijk is. Daarnaast communiceert Business Central makkelijk met andere programma's.

Hans RitmeesterHans Ritmeester, Managing Director SSI


"We Flexibiliteit van Business Central doorslaggevend
"Ik vind dat een softwarepakket nooit leidend mag zijn in de bedrijfsvoering. "Wij hebben een idee over wat de software zou moeten doen, hoe dat gedaan moet worden en wanneer dat gedaan moet worden. Het kan niet zo zijn dat het andersom is. 
Wij zijn een echte MKB'er: relatief klein maar wel een grote speler op het gebied van staal snijden met hoge kwaliteitseisen. Je wilt groot genoeg zijn maar tegelijk ook klein en flexibel blijven waardoor je snel kan schakelen, snelheid door de flexibiliteit."

Netronic voor aansturen van productieplanning
Een mooi voorbeeld van de integratiemogelijkheden is de Visual Production Scheduler van Netronic die SSI in gebruik wil gaan nemen. "We staan op het punt om een nieuwe planningsmodule in te gaan richten om de productie aan te sturen. Dit zal met name extra inzicht geven in de planning. Per processtap willen wij weten waar we staan: lopen we voor of achter en is er nog ruimte?" Deze volledig geïntegreerde add-in voor Dynamics NAV/ Business Central visualiseert het productieschema en maakt het mogelijk om snel te reageren op onverwachte gebeurtenissen via intuïtieve drag & drop.

Rapportages met Power BI
Ook de integratiemogelijkheden met Microsoft programma's vallen in de smaak.
Zo maakt SSI gebruik van Power BI uit het Microsoft Power Platform. 
"Als de maand om is wil ik gelijk weten hoe de maand geweest is en moeten er financiële en commerciële rapportages beschikbaar zijn. Wat dat betreft is Power BI echt een stap vooruit met real time informatie."


Over SSI
Steel Solutions International is een high-end staalsnijbedrijf, gespecialiseerd in het snijden van premium staal tot 500 mm. Alle geleverde materialen kunnen worden gemarkeerd met een materiaalcertificaat en een keuringsstempel. De producten, zowel halffabricaten als totaaloplossingen, vinden we onder meer terug in de scheepsbouw, bruggenbouw, de offshore industrie, machine- en apparatenbouw, kraanbouw, trailerbouw en Yellow Goods.

Waarom kiezen voor Microsoft Dynamics 365 Business Central?
Hierboven leest u waarom Steel Solutions International heeft gekozen voor Microsoft Dynamics 365 Business Central (voorheen NAV) als ERP systeem. Bent u benieuwd welke redenen voor uw organisatie van toepassing kunnen zijn om te kiezen voor Business Central? Download dan gratis het Whitepaper '8 reden om te kiezen voor Microsoft Dynamics 365 Business Central'.

 

Cover 8 redenen WP

Ontdek de 8 redenen!