Alphatron Marine, met een hoofdkantoor in Rotterdam en wereldwijd meer dan 20 kantoren is sinds 2016 100% eigendom van de partner JRC. JRC is een wereldleider op het gebied van maritieme elektronica, gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van producten die aan de eisen van de industrie voldoen. Met een historie van meer dan 100 jaar heeft JRC een sterke reputatie op het gebied van het ontwikkelen van maritieme producten van de beste kwaliteit.


Alphatron Marine is een wereldberoemde leverancier van geïntegreerde brugoplossingen, vertegenwoordigt belangrijke industriemerken en produceert unieke aanvullende producten voor de JRC-portefeuille. Met de volledige steun van Centers of Excellence in Tokio, Rotterdam, Singapore en Houston, brengen de gecombineerde synergieën kwaliteit en innovatie naar eigenaren, exploitanten en scheepswerven, waardoor de toekomst van oceaan-, offshore- en riviernavigatie opnieuw wordt bepaald.

Een partner die onze sector snapt en onze taal spreekt
"Na een onderzoek naar alternatieven hebben we besloten om door te gaan met het product Dynamics NAV. Dit sluit goed aan bij ons bedrijfsmodel (meerdere locaties met veel autonomie) en biedt de functionaliteiten die we zochten. We waren op zoek naar een partner die onze sector snapt en onze taal spreekt.
Dus een partner die bijvoorbeeld begrijpt wat de specifieke kenmerken zijn van een Service proces in de Maritieme sector. Hierbij kwamen we op Logic Vision uit en hun “maritieme” module. Logic Vision heeft aangetoond onze sector te begrijpen. Dit heeft ons doen besluiten om door te gaan met Dynamics NAV."

"In het implementatietraject van Dynamics NAV 2017 zijn meerdere aanpassingen voor ons gedaan in de Logic Vision module waardoor wij een perfect passend systeem hebben gekregen zonder maatwerk en Logic Vision zijn module nog verder kon ontwikkelen. En nog veel belangrijker voor het project: het Logic Vision team heeft aangetoond de ervaring en de persoonlijke competenties te bezitten om een dergelijk project succesvol af te ronden."


In het voorjaar van 2022 gaan wij in gesprek met de nieuwe IT Manager Robert Westdijk.
Voor welke uitdagingen staat Alphatron Marine op IT gebied en hoe verloopt de samenwerking met de consultants van Logic Vision?

“Die Alphatron Marine auto staat overal ter wereld klaar en weet precies welke service er verleend moet worden. Daar is een goedwerkend ERP-
systeem voor nodig”

Robert Westdijk
Robert Westdijk-  IT Manager

Internationale samenwerking
Voor Robert Westdijk is het verbeteren van de internationale samenwerking een belangrijk speerpunt: "Verschillende vestigingen hadden een NAV versie maar die sloten niet goed op elkaar aan. Wij trekken nu eerst Nederland vlot en daarna worden andere landen aangesloten. Ter voorbereiding zijn er in Spanje, Singapore en Maleisië pilots gedraaid waarbij Logic Vision ons heeft geholpen om lokaal mensen te regelen die alles in goede banen konden leiden."

De betere samenwerking moet ertoe leiden dat bedrijfsprocessen over de hele wereld goed op elkaar aansluiten: "Als de service voor een schip normaal in Nederland wordt geregeld en dat schip vertrekt vanuit Rotterdam naar Singapore, dan kunnen collega's in Singapore de service gelijk overnemen. Het doel is dat je als klant overal ter wereld op dezelfde manier wordt geholpen, dat de Alphatron Marine auto klaar staat en precies weet wat er voor het betreffende schip gedaan moet worden. Daar is dus een goedwerkend ERP systeem voor nodig"

 

Samenwerking met Logic Vision consultants
"Wij werken heel veel samen met de consultants van Logic Vision, wij hebben ze ook vaak over de vloer. Wij hebben ook al een lang partnerschap samen en de samenwerking is heel goed. Het zijn professionele mensen die hun verantwoordelijkheid nemen. Wat ik erg sterk vind is dat ze altijd doorvragen om tot de essentie van problemen te komen en dat ze ook niet bang zijn om ons een spiegel voor te houden hoe dingen procesmatig beter kunnen. Je hoeft niet altijd af te wijken van de standaard, dat is zeker in het begin heel belangrijk. De consultants zorgen voor continuïteit in onze bedrijfsvoering, ook als er mensen weggaan blijft de kennis gewaarborgd."

Voordelen van Microsoft Dynamics
"Voor ons was de belangrijkste reden om te kiezen voor Microsoft Dynamics, dat wij al werken met de software sheets van Microsoft en daarbij is het zo dat het Dynamics platform modulair is opgebouwd en zich makkelijk laat aanpassen. Die flexibiliteit is voor ons de belangrijkste reden.
Het voordeel van het werken met een bedrijfsoplossing die ook past bij onze sector is dat voor
onze gebruikers de software herkenbaar is en goed aansluit bij onze standaard processen."


Toekomstverwachting

"De verwachting voor de toekomst is dat wij nog lang blijven doorwerken met dit platform, dat wij ook overgaan naar Business Central en dat wij nog een lange toekomst samen hebben. Logic Vision is een harstikke leuk bedrijf om mee samen te werken, neemt ervaring mee en het zijn ook gewoon hele goede mensen."

 

ebook

Lorem ipsum dolor sit amet veldia autem soleat nis debet fastidi.