Al sinds 1953 een begrip in de Nederlandse binnenvaart als leverancier van scheepsbrandstoffen en scheepvaartbenodigdheden. Een echt familiebedrijf waar Frank en Robert Heijmen sinds 2007 letterlijk en figuurlijk aan het roer staan. Vanaf 2014 ook met een vestiging in Rotterdam en vanaf 2017 in Nijmegen.

 

”Heijmen Bunkerstations zijn samen met Logic Vision klaar voor de toekomst”

Gerben van Eck Quote
Gerben van Eck Financial Controller

Dynamics NAV
"Toen ik in 2005 in dienst kwam bij Bunkerstation Heijmen in Millingen waren ze net overgestapt naar Dynamics NAV (voorheen Navision). Daarvoor werd er al gewerkt met meerdere software oplossingen maar die boden niet de informatie die wij zochten. Gegevens werden in meerdere pakketten ingevoerd om te kunnen voldoen aan de informatiebehoefte. Onze oude software had niet de mogelijkheid om alle informatie uit één software oplossing te halen. Via een collega bedrijf Bunkerstation Papendrecht kwamen wij in contact met Logic Vision. Zij hadden met het pakket Microsoft Dynamics NAV en FuelVision 365 veel ervaring in de oliebranche en de daarbij behorende administratie. Na een uitgebreide demo en de toezegging dat onze wensen konden worden verwezenlijkt zijn we half 2005 begonnen met de implementatie van Microsoft Dynamics NAV."

In een paar maanden volledig operationeel
"De consultants van Logic Vision weten waarover ze het hebben. In een paar maanden was het systeem volledig operationeel. De aanpassingen die wij graag in de software wilden hebben konden zonder problemen worden geïmplementeerd. Ook de vestiging in Rotterdam (SBH Heijmen Rotterdam) en de vestiging in Nijmegen (Neptun Heijmen Nijmegen) werken met Dynamics NAV. In Nijmegen kwamen we vanuit een bestaande oplossing waarbij de specifieke bestaande externe korting structuren in de standaardoplossing van Microsoft Dynamics NAV kon worden opgenomen."

"Op al onze bunkerboten staan werkstations die via een 4G verbinding direct in verbinding staan met onze centrale server. Daardoor beschikken we direct over alle benodigde informatie. Naast Microsoft Dynamics NAV en FuelVision gebruiken wij ook een Exsion module om de gegevens uit de administraties verder te analyseren. Bunkerstation Heijmen is een 24 uurs bedrijf. Wij zijn 7 dagen per week en 365 dager per jaar beschikbaar voor onze klanten. Continuïteit en betrouwbaarheid van de hard- en software zijn voor ons erg belangrijk. En mocht er eens een probleem zijn. De medewerkers van de helpdesk en consultants helpen je snel weer op weg. Heijmen Bunkerstations zijn samen met Logic Vision klaar voor de toekomst."

 

- Update april 2022 -

In maart 2022 gaan wij opnieuw in gesprek met Gerben. Is bunkerstation Heijmen nog steeds tevreden over Logic Vision en Microsoft Dynamics NAV en welke ontwikkelingen spelen er momenteel op IT-gebied?

Voordelen van Microsoft ERP systeem
"Je kunt informatie vanuit verschillende manieren benaderen, dat is een groot voordeel.

Stel je zit in leverancierkaart, dan kun je daarvandaan direct door naar openstaande posten. Vanuit de openstaande posten kun je vervolgens inzoomen op orders of facturen en daarvandaan weer inzoomen op materiaal, omzet en kostprijs. Veel systemen, zoals b.v. Exact, werken via een menustructuur maar in Dynamics NAV ben je veel flexibeler. 

"Altijd nog een groot voordeel van Microsoft Dynamics is dat de interface voor nieuwe gebruikers vertrouwd aanvoelt, waardoor zij het systeem snel eigen maken. Doordat je steeds verder kunt inzoomen zijn nieuwe gebruikers snel in staat om alle gegevens te doorgronden. Wel is de leercurve soms wat lastig doordat er de eerste keer veel informatie op je afkomt, maar als je het eenmaal weet, ga je er moeiteloos doorheen. Ook de integratie met Office applicaties is een voordeel: met name de combinatie met Excel en Excion is gewoon goed en makkelijk voor de eindgebruiker."

Upgrade 
Bunkerstation Heijmen maakt momenteel nog gebruik van Dynamics NAV maar gaat op korte termijn upgraden naar de nieuwste versie: Microsoft Dynamics 365 Business Central.
Waar er nu nog veel gebruikt gemaakt wordt van maatwerk voor branchespecifieke functionaliteiten zal dit tijdens de upgrade ondergebracht worden in onze FuelVision 365 extensie. Denk hierbij aan:  

  • Prijzen op basis van Index en landelijke adviesprijzen
  • Accijns en douane functionaliteit
  • Klant en schepen en hun relaties
  • Brandstof dagprijzen en voorraadwaardering
  • Uitgebreide eenheden (L, L15 etc.)
  • Back-to back leveringen
  • Contracten


"Je merkt dat de software ouder wordt en daardoor niet zo gebruiksvriendelijk als de nieuwste versie. Er komen ook geregeld vragen vanuit de organisatie om de administratie makkelijker te maken door bijvoorbeeld het gebruiken van barcode scanners. Ik verwacht dan ook dat de  aansluiting met oplossingen van derde partijen makkelijker zal zijn na de upgrade. Daarnaast bevat Business Central nieuwe functionaliteiten die wij willen gebruiken en kunnen wij in de toekomst makkelijker upgraden."

Over Bunkerstation Heijmen
Het bedrijf kenmerkt zich door een aanpak waarbij kwaliteit en persoonlijke aandacht voor hun klanten een belangrijke pijler vormen voor het succes. Vanuit drie afleverpunten en zes bunkerboten leveren ze aan klanten in de regio Millingen aan de Rijn, Nijmegen en Rotterdam. Via hun uitgebreide bunkerpartners netwerk kunnen ze daarnaast leveren in heel Europa. Eind 2018 is hun nieuwe binnenvaarttanker ‘Independent’ in gebruik genomen. Hierdoor kunnen ze vanaf de raffinaderij tot aan de levering aan boord van hun klanten een kwalitatief hoogwaardige en schone brandstof leveren.  

 

 

 

 

7 benefits of Microsoft Dynamics 365 ERP software with FuelVision 365 from Logic Vision whitepaper cover image

Ontdek de voordelen van FuelVision 365