Vollenhoven Olie is een familiebedrijf dat al bijna 125 jaar actief is in de smeerolie- en brandstoffen branche. In de loop der jaren heeft Vollenhoven Olie zich ontwikkeld tot één van de grootste zelfstandige en onafhankelijke oliegroothandelaren van Nederland.

 

Sinds 2006 is Vollenhoven Olie lid van de AVIA Nederland Coöperatie en heeft sindsdien steeds meer tankstations ondergebracht in de rood-witte AVIA kleuren. Vollenhoven Olie beheert zowel AVIA (bemand), AVIA Xpress (onbemand) als AVIA TRUCK (transport) tankstations.
Naast levering via tankstations leveren ze ook smeermiddelen voor de automotive en industrie branche. Ze beschikken over een eigen distributienetwerk waarmee ze niet alleen flexibel en snel hun klanten beleveren, maar ook op een maatschappelijk verantwoorde manier.

Gericht op onze branche en flexibel
Voordat we overstapten naar Microsoft Dynamics, hadden we al een uitstapje gemaakt naar een ander ERP pakket. Wij waren met Vollenhoven een van de eerste oliehandelaren die over gingen op een ERP pakket, buiten de oliemaatschappijen die veelal met SAP werkten. Met dit pakket werden we te kwetsbaar en afhankelijk van een tweetal programmeurs. Met Logic Vision zijn we compleet opnieuw begonnen. Aan de andere oplossing werd toch nog veel maatwerk toegevoegd. Aangezien we met de tijd mee willen, was het tijd om vervolgens te zoeken naar een standaardoplossing die toekomstbestendig is.

De wereld van ERP-pakketten is eindeloos, maar wij zochten naar een oplossing die gericht was op onze branche en flexibel is. We hebben navraag gedaan bij concullega’s en gezocht via internet. Op basis van een document, waarin alle wensen en eisen beschreven zijn in onze eigen ‘Jip & Janneke’ taal, hebben we partners benaderd. Aangezien bij ons alles van Microsoft is qua kantoorautomatisering, leek Dynamics het beste bij ons te passen.

“We gaan als vrienden door het leven, maar zijn wel degelijk professionele partners, grapjes worden gemaakt, maar het eindresultaat staat als een huis. Keep IT up!”

Iwan van de Wetering
Iwan van de Wetering ICT Manager

Onderzoek, planning, uitvoering en onderhoud binnen budget
Logic Vision was dé partner die een speciale branchemodule voor Microsoft Dynamics had. Deze ondersteunt onze branche volledig, van ritplanning tot bemand tankstation, tot facturatie van de transacties. De samenwerking met Logic Vision wordt als zeer prettig ervaren.

De afspraken die we samen maken, worden nagekomen. Om deze reden hebben we 1,5 jaar terug wederom voor hen gekozen om een upgrade uit te voeren naar de meest recente versie van Dynamics. Het onderzoek, de planning en de uitvoering zijn prima uitgevoerd en binnen budget gebleven. Momenteel nemen we een strippenkaart af zodat de kosten voor het onderhoud ook binnen budget passen. Al met al is Logic Vision flexibel en proberen we samen zoveel mogelijk de standaard in leven te houden.

 

ebook

Lorem ipsum dolor sit amet veldia autem soleat nis debet fastidi.