Titan is een toonaangevende leverancier van vloeibaar aardgas (LNG) en vloeibaar biomethaan (LBM). Door de energietransitie naar schonere brandstoffen maakt Titan een sterke groei door en ontstond de behoefte aan een ERP systeem dat aansluit bij hun specifieke bedrijfsprocessen. Door zoveel mogelijk processen te automatiseren behoren veel handmatige werkzaamheden tot het verleden, zijn processen minder foutgevoelig en beter schaalbaar voor de toekomst. 


Keuze voor FuelVision 365

"Wij werkten al met Microsoft Dynamics 365 Business Central en dat werkte in de basis goed. Er waren alleen een aantal bedrijf- en industriespecifieke kenmerken die niet geïntegreerd waren. Denk aan prijsfunctionaliteit en een koppeling met onze operationele systemen. In de bunkermarkt wordt veel met indexen gewerkt en die functies zijn heel goed uitgewerkt in FuelVision 365."

"In de bunkermarkt wordt veel met indexen gewerkt en die functies zijn heel goed uitgewerkt in FuelVision 365. Ook kun je heel makkelijk je contractprijzen vastleggen in het systeem, dat scheelt veel handmatige werkzaamheden."

Titan

Krijn Ceelen - Controller

Voordelen van FuelVision 365
"Met FuelVision 365 kun je heel makkelijk je contractprijzen vastleggen in het systeem, dat scheelt veel handmatige werkzaamheden. Wachturen, toeslagen en opslagen afhankelijk van leverlocatie, dat hadden we nog niet geautomatiseerd en dat zit er nu wel in. Hierdoor is het minder foutgevoelig geworden en kunnen wij sneller verkopen verwerken. Ook conversiefactoren, zoals van megawattuur naar metrische tonnen, zijn nu geïntegreerd in het systeem. Hiermee hebben wij vrijheid in invoer en weergave op onze facturen."

 

Titan LNG succesverhaal

 

Betrouwbare gegevens
"Met FuelVision 365 hebben wij de informatie op de juiste plek liggen, je moet één keer alles goed vastleggen maar daarna heb je een betrouwbare basis waardoor er ook koppelingen gemaakt kunnen worden met operationele systemen. Zo zijn we nu bezig met een koppeling met Smartsheet voor het klaarzetten van verkoopfacturen. Verder hebben we de implementatie aangegrepen om het grootboek en de dimensies opnieuw te definiëren. Hierdoor is sturingsinformatie sterk verbeterd. Leuke bijkomstigheid: je kunt vanuit Excel data uit het ERP trekken via een reporting add-on, één druk op de knop en alles is bijgewerkt."

Samenwerking met Logic Vision
"Wij waren op zoek naar een partner met kennis van de industrie die met ons mee kan denken. In het offertetraject en het opstellen van een blauwdruk is gebleken dat Logic Vision onze business goed begrijpt. Ontwikkelcapaciteit was soms beperkt, maar gedurende het proces was er sprake van een goede samenwerking. De consultants van Logic Vision waren één dag in de week bij ons op kantoor en daaromheen kregen wij veel ‘huiswerk’. Over de voortgang van aanvullende maatwerkoplossingen werd tijdig gecommuniceerd en wekelijks werd er een budget update gedeeld. Ook was er veel contact via Microsoft Teams en dat werkt erg prettig. We zijn iets uitgelopen op de planning maar ook rond de jaarwisseling waren de consultants goed beschikbaar. Daar ben ik heel tevreden over!

In praktijk werken zaken soms wel anders dan verwacht. De oplossing in FuelVision 365 voor onze accijns werkte niet goed waardoor wij dit aanvankelijke buiten de scope gelaten hebben. 
Toch kwam er een voorstel vanuit de consultant om accijns wel te kunnen automatiseren. Daar zag je dat vanuit de inhoud meegedacht werd. Bij grotere aanpassingen kwam er een RFC (Request For Change) met een realistische ureninschatting en gedetailleerde omschrijving van de te ontwikkelen oplossing, dat werkt goed want alle partijen weten zo waar ze aan toe zijn. Over het algemeen hebben we gezamenlijk de hoeveelheid maatwerk weten te beperken.”


Hoe blikken jullie terug op de livegang?
“De livegang zou eerst op 1 december zijn, maar dat hebben we opgeschoven doordat we wat later van start konden gaan dan initieel gepland. Na de livegang hebben we nog wel te maken gehad met de gebruikelijke kinderziektes, maar het is me eigenlijk alles meegevallen. We draaien nu 2 maanden en het werkt heel behoorlijk. De verkoopprijzen en btw-functionaliteit was het belangrijkste bij de livegang en dat is allemaal goed gegaan. Er waren geen grote problemen en de consultants waren goed bereikbaar. Aan de voorkant is er veel tijd gestoken aan het ontwerpen van rollen voor gebruikers in de organisatie, waar ik zelf ook nauw bij betrokken was. FuelVision 365 is een heel groot systeem maar we hebben het zo ingericht dat mensen alleen die velden zien die zij daadwerkelijk nodig hebben. Hierdoor hadden mensen meteen overzicht en een gevoel van herkenning. Dat helpt natuurlijk enorm mee voor de acceptatie van het systeem."

 

Titan-Clean-fuels-logo@3x

 

Over Titan Clean Fuels
Titan is een toonaangevende leverancier van vloeibaar aardgas (LNG) en vloeibaar biomethaan (LBM) sinds 2012, toen het in Amsterdam werd opgericht. Titan is gespecialiseerd in het leveren van end-to-end schone brandstofoplossingen aan scheepvaart- en industriële klanten. Dit omvat projectplanning, het verkrijgen en leveren van moleculen, gerelateerde dienstverlening en risicobeheer. Als onafhankelijke speler werkt Titan samen met leveranciers en klanten voor een betrouwbare beschikbaarheid en levering overal ter wereld. 

Ontdek alle voordelen van FuelVision 365
U heeft zojuist gelezen welke voordelen Titan Clean Fuels ervaart door het gebruik van FuelVision 365. Bent u benieuwd welke voordelen FuelVision 365 kan bieden voor uw organisatie? Download gratis het Whitepaper en ontdek de 7 voordelen.

 

 

 

 

7 benefits of Microsoft Dynamics 365 ERP software with FuelVision 365 from Logic Vision whitepaper cover image

Ontdek de voordelen van FuelVision 365