Doesburg Components is een leverancier van hoogwaardige gietijzeren componenten aan klanten in de truck-, motoren- en landbouw sector. Hierbij verzorgen ze als Tier 1 het complete proces van ontwikkeling tot aan het uitleveren van "ready to use" eindcomponenten. 

 

Doesburg Components is gespecialiseerd in het mechanisch bewerken van gietijzeren componenten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een ultra modern CNC machinepark. Naast de manuele bewerkingscentra beschikt Doesburg Components ook over compleet gerobotiseerde productielijnen. De laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van vison systemen, 2D en 3D meettechnologieën zijn geïntegreerd in het productieproces. Op deze manier waarborgen wij een constante kwaliteit middels het ontwikkelen en produceren volgens de IATF 16949 certificering.

Naast het bewerken van de componenten verzorgen ze ook de assemblage, lakken en het industrieel reinigen met eventuele dichtheidstesten. Wat Doesburg Components onderscheidt is dat hun expertise verder gaat dan enkel het mechanisch bewerken. Zij zijn ook gespecialiseerd in het ontwikkelen en inkopen van Gietwerk en waarborgen een constante kwaliteit middels het ontwikkelen en produceren volgens de  IATF 16949 certificering.

“Professioneel in het realiseren van doelstellingen, waarbij de uitvoering als collegiaal voelt zonder dat er concessies aan de kwaliteit wordt gedaan.”

Rob Paulissen-1

Rob Paulissen, Managing director

Blauwdruk
Voor Microsoft Dynamics 365 Business Central werkte Doesburg Components met Exact ERP wat verouderd was en niet meer werd ondersteund. Als organisatie constateerden we daardoor veelvuldig fouten die de efficiëntie en betrouwbaarheid niet ten goede kwam. Tevens was er de behoefte naar meer diepgang van informatie, zoals bv. tracebility en veranderingen bij klantbehoefte om effectief ruw materiaal te sourcen.

Bij de oriëntatie naar een nieuw ERP systeem is een viertal leveranciers geselecteerd en daarmee de behoeften besproken. Uit deze vier leveranciers is een selectie van twee leveranciers gemaakt. Met Logic Vision is nog een blauwdruk gedaan en uiteindelijk geselecteerd om Microsoft Dynamics 365 Business Central te implementeren. De goede klik, de meest gerichte invulling op de behoefte van Doesburg Components en de logische aanvulling om functionaliteit verder te verbeteren waren doorslaggevend.


 

Partnerschap & Teamgevoel
Het voortraject is goed en constructief geweest door de manier van doorvragen en uitdagen naar de werkelijke behoefte. De implementatie door Logic Vision is goed gedaan, wij als Doesburg Components hebben iets te lichtzinnig naar de implementatie gekeken. Hiervoor zijn we wel op een constructieve en stimulerende manier geattendeerd door Logic Vision. Na de implementatie kregen we snel kennis van de voordelen van de automatisering en ontstond er een verdere behoefte om te automatiseren. Een aantal wensen zijn reeds verwezenlijkt.


 

De livegang was zwaar. Een grote verandering door van iets dat vertrouwd is, naar iets beters te gaan, wat we nog niet 100% in de vingers hadden. De livegang heeft wel geresulteerd in wat extra uren, maar omdat je als organisatie verder moet, leer je in een kort tijd Dynamics van binnen tot buiten kennen. Inmiddels kunnen de gebruikers lezen en schrijven met Microsoft Dynamics 365 Business Central. We kunnen direct de gewenste informatie uit het systeem halen en hebben daarmee meer detailinformatie dan onze meeste klanten.

Wat Logic Vision karakteriseert is dat ze professioneel zijn in het realiseren van doelstellingen, waarbij de uitvoering als collegiaal voelt, zonder dat er concessies aan de kwaliteit wordt gedaan. Naast de zakelijke / projectmatige doelstellingen is er ook ruimte voor het sociale aspect om partnerschap een teamgevoel te geven.


 

Wat Microsoft Dynamics 365 Business Central concreet opgeleverd heeft
Hoewel het realiseren van een FTE besparing niet gelukt is, heeft de implementatie van Business Central wel voor een gigantische omzetstijging gezorgd.  
Daarnaast in Doesburg Components nu in staat om "kort op de bal te spelen".
Hieronder ziet u wat daarmee bedoeld wordt.

 

 

 

ebook

Lorem ipsum dolor sit amet veldia autem soleat nis debet fastidi.