Icon Yachts is een toonaangevende Nederlandse jachtbouwer in het meest luxueuze segment van custom megajachten. Het bedrijf beschikt over een droogdok van 150 meter en een scheepslift met een hefvermogen van 4.500 ton. Met een frisse benadering van nieuwbouw, conversie en refit projecten met bijbehorende engineeringtechnieken is het bedrijf vooruitstrevend, flexibel en klantgericht.  


Icon heeft een afwijkend bouwconcept ontwikkeld waarbij het technisch ontwerp van de jachten vooraf volledig wordt uitgewerkt en de klant slechts de styling en het interieur hoeft te bepalen. Dit nieuwe concept vraagt om structureel solide oplossingen voor complexe bouw- en administratieve processen, toegespitst op de jachtbouw. Daarom heeft Icon Yachts in 2007 gekozen voor onze Shipyardmodule (nu ShipVision 365). Onze standaardoplossing voor jachtbouw en scheepsbouw op basis van Microsoft Dynamics 365 Business Central (voorheen Navision).

De ideeën van Icon Yachts bleken goed aan te sluiten bij de principes achter onze softwareoplossing. Er was al snel een functionele klik tussen Icon Yachts en Logic Vision.
Er is zeker een functionele klik tussen Icon Yachts en Logic Vision. Er stond destijds grote druk om de organisatie snel en volledig goed op de rit te krijgen en het bedrijf was druk bezig om productielocatie en personeelsbestand rond te krijgen. Parallel aan deze hectische periode dienden ook de projectadministratie en de financiële administratie opgezet en operationeel gemaakt te worden.

Samenwerking

Een goede samenwerking, helemaal onder hectische omstandigheden, is van groot belang.
Bekijk hieronder hoe Edwin Hamming deze samenwerking met "korte lijnen" ervaart.

 

Toekomstverwachting

Icon Yachts wil verder professionaliseren door slimmer te gaan werken. In onderstaande video ziet u welke rol de nieuwste versie van Microsoft Dynamics 365 Business Central hier in speelt. 

ebook

Lorem ipsum dolor sit amet veldia autem soleat nis debet fastidi.