Alphatron Marine, met een hoofdkantoor in Rotterdam en wereldwijd meer dan 20 kantoren is sinds 2016 100% eigendom van de partner JRC. JRC is een wereldleider op het gebied van maritieme elektronica, gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van producten die aan de eisen van de industrie voldoen. Met een historie van meer dan 100 jaar heeft JRC een sterke reputatie op het gebied van het ontwikkelen van maritieme producten van de beste kwaliteit.


Alphatron Marine is een wereldberoemde leverancier van geïntegreerde brugoplossingen, vertegenwoordigt belangrijke industriemerken en produceert unieke aanvullende producten voor de JRC-portefeuille. Met de volledige steun van Centers of Excellence in Tokio, Rotterdam, Singapore en Houston, brengen de gecombineerde synergieën kwaliteit en innovatie naar eigenaren, exploitanten en scheepswerven, waardoor de toekomst van oceaan-, offshore- en riviernavigatie opnieuw wordt bepaald.

 

“Het Logic Vision team heeft aangetoond de ervaring en de persoonlijke competenties te bezitten om een dergelijk project succesvol af te ronden.”

Richard Van Der Slot

Richard van der Slot IT Manager

Stand van zaken vóór Microsoft Dynamics
Voor 1 april 2019 werkten we met Navision 2009. Ons Navision 2009 bestond voor een groot deel uit maatwerk, waardoor een upgrade niet mogelijk was en we een her-implementatie moesten uitvoeren.

Een partner die onze sector snapt en onze taal spreekt
Na een onderzoek naar alternatieven hebben we besloten om door te gaan met het product Dynamics NAV. Dit sluit goed aan bij ons bedrijfsmodel (meerdere locaties met veel autonomie) en biedt de functionaliteiten die we zochten.We waren op zoek naar een partner die de onze sector snapt en onze taal spreekt.
Dus een partner die bijvoorbeeld begrijpt wat de specifieke kenmerken zijn van een Service proces in de Maritieme sector. Hierbij kwamen we op Logic Vision uit en hun “maritieme” module.Logic Vision heeft aangetoond onze sector te begrijpen. Dit heeft ons doen besluiten om door te gaan met Dynamics NAV.

In het implementatietraject van Dynamics NAV 2017 zijn meerdere aanpassingen voor ons gedaan in de Logic Vision module waardoor wij een perfect passend systeem hebben gekregen zonder maatwerk en Logic Vision zijn module nog verder kon ontwikkelen. En nog veel belangrijker voor het project: het Logic Vision team heeft aangetoond de ervaring en de persoonlijke competenties te bezitten om een dergelijk project succesvol af te ronden.