Al sinds 1953 een begrip in de Nederlandse binnenvaart als leverancier van scheepsbrandstoffen en scheepvaartbenodigdheden. Een echt familiebedrijf waar Frank en Robert Heijmen sinds 2007 letterlijk en figuurlijk aan het roer staan. Vanaf 2014 ook met een vestiging in Rotterdam en vanaf 2017 in Nijmegen.

 

Het bedrijf kenmerkt zich door een aanpak waarbij kwaliteit en persoonlijke aandacht voor hun klanten een belangrijke pijler vormen voor het succes. Vanuit drie afleverpunten en zes bunkerboten leveren ze aan klanten in de regio Millingen aan de Rijn, Nijmegen en Rotterdam. Via hun uitgebreide bunkerpartners netwerk kunnen ze daarnaast leveren in heel Europa. Eind 2018 is hun nieuwe binnenvaarttanker ‘Independent’ in gebruik genomen. Hierdoor kunnen ze vanaf de raffinaderij tot aan de levering aan boord van hun klanten een kwalitatief hoogwaardige en schone brandstof leveren.  

Heijmen Bunkerstations heeft ook webshops waar bestaande klanten en nieuwe klanten hun producten kunnen bestellen. 

”Heijmen Bunkerstations zijn samen met Logic Vision klaar voor de toekomst”

Gerben van Eck Quote
Gerben van Eck Financial Controller

FuelVision
Toen ik in 2005 in dienst kwam bij Bunkerstation Heijmen in Millingen waren ze net overgestapt naar Navision. Daarvoor werd er al gewerkt met meerdere software oplossingen maar die boden niet de informatie die wij zochten. Gegevens werden in meerdere pakketten ingevoerd om te kunnen voldoen aan de informatiebehoefte. Onze oude software had niet de mogelijkheid om alle informatie uit één software oplossing te halen. Via een collega bedrijf Bunkerstation Papendrecht kwamen wij in contact met Logic Vision. Zij hadden met het pakket Microsoft Dynamics NAV en FuelVision veel ervaring in de oliebranche en de daarbij behorende administratie. Na een uitgebreide demo en de toezegging dat onze wensen konden worden verwezenlijkt zijn we half 2005 begonnen met de implementatie van Microsoft Dynamics.

In een paar maanden volledig operationeel
De consultants van Logic Vision weten waarover ze het hebben. In een paar maanden was het systeem volledig operationeel. De aanpassingen die wij graag in de software wilden hebben konden zonder problemen worden geïmplementeerd. Ook de vestiging in Rotterdam (SBH Heijmen Rotterdam) en de vestiging in Nijmegen (Neptun Heijmen Nijmegen) werken met Microsoft Dynamics. In Nijmegen kwamen we vanuit een bestaande oplossing waarbij de specifieke bestaande externe korting structuren in de standaardoplossing van Microsoft Dynamics kon worden opgenomen.

Op al onze bunkerboten staan werkstations die via een 4G verbinding direct in verbinding staan met onze centrale server. Daardoor beschikken we direct over alle benodigde informatie. Naast FuelVision gebruiken wij ook een Exsion module om de gegevens uit de administraties verder te analyseren.
Bunkerstation Heijmen is een 24 uurs bedrijf. Wij zijn 7 dagen per week en 365 dager per jaar beschikbaar voor onze klanten. Continuïteit en betrouwbaarheid van de hard- en software zijn voor ons erg belangrijk. En mocht er eens een probleem zijn. De medewerkers van de helpdesk en consultants helpen je snel weer op weg. Heijmen Bunkerstations zijn samen met Logic Vision klaar voor de toekomst.