Connex is binnen korte tijd snel gegroeid waardoor er behoefte kwam aan een robuust ERP systeem. Een alles-in-één systeem dat ook goede rapportage mogelijkheden biedt voor het traceren van producten.

Connex koos voor Microsoft Dynamics 365 Business Central omdat Project Manager Rick Stoop al ervaring had met Business Central, dat volgens hem goed aansluit bij de bedrijfsprocessen van een handelsorganisatie als Connex.

“Connex en Logic Vision bouwen samen aan het versnellen van de energietransitie!”

Logic Vision Succesverhaal Connex

Rick Stoop - Project Manager


Keuze voor Microsoft Partner Logic Vision

Voor de implementatie van Business Central kwam het bedrijf uit bij Logic Vision.
"Logic Vision is in een aantal nichemarkten gespecialiseerd en wij opereren in één van die nichemarkten waardoor de match tussen beide bedrijven makkelijk te maken was."
Doordat het bedrijf snel groeit wordt het optimaliseren van processen en het wegnemen van handmatige werkzaamheden erg belangrijk. "De samenwerking met Logic Vision bevalt goed, wij zijn samen aan het bouwen aan optimalisatie stukken in Business Central zodat wij het systeem echt voor ons laten werken i.p.v. dat wij voor het systeem werken.''

Gefaseerde implementatie
Om de groeiambitie van Connex optimaal te ondersteunen is er afgesproken om eerst live te gaan met de voor nu belangrijkste processen. Daarna komt er een tweede fase waarbij de nadruk zal liggen op zaken als CRM en het ondersteunen van productieprocessen. Een ERP-implementatie vraagt altijd tijd van medewerkers. Door de implementatie op te splitsen in verschillende livegangen wordt er alleen tijd besteed aan modules die op korte termijn gebruikt gaan worden.

Over Connex
Connex wil de kloof tussen hernieuwbare grondstoffen en duurzame brandstof overbruggen. Dit doen zij door het samenbrengen van klanten in de hele toeleveringsketen en zo helpen zij mee aan het versnellen van de energietransitie.

Wat Connex uniek maakt?
"Wij onderscheiden ons door productkennis en supplychain kennis. Daarnaast geldt: deliver on your promisses!"